2024. június 16., vasárnap
LOKALNI IZBORI 2024

Renoviranje koje je postalo neophodno

Prihvatajući poziv Atletskog kluba Sente, dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, kao i Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije, obišli su stazu za trčanje „Narodne bašte” i razgovarali o njenom mogućem renoviranju. Zoltan Kiralj, portparol lokalnog udruženja, rekao je da su obe strane saslušale njihove probleme, ističući da je staza od predaje 1979. godine igrala važnu ulogu u sportskom životu Sente, lokalni sportisti su postigli izuzetne rezultate, ali renoviranje je neophodno za kontinuitet. Na treninge u klub dolazi oko 60 mladih sportista, a rukovodstvu je od izuzetne važnosti da im obezbedi što bolje uslove.

Dr Balint Pastor se takmičio na nekoliko polumaratona.

– Bogata sportska istorija Sente proteže se i na atletiku, nakon razgledanja staze Branković i ja smo se dogovorili da ćemo zajedno uz pomoć republičkih, a po potrebi, i pokrajinskih i lokalnih sredstava, kao i pronalaženjem donatora, obnoviti ovu atletsku stazu u dogledno vreme, rekao je dr Balint Pastor.

Staza je pretrpela u proteklih skoro 50 godina, dotrajao je ne samo gumeni premaz, već i sama podloga i neophodna je renovacija. Prateći objekti i fudbalsko igralište su uz pomoć Janoša Žemberija i TSC-a, pre nekoliko godina temeljno renovirani, a ovo renoviranje će se odnositi samo na stazu za trčanje.

– Staza u Senti je bila veoma popularna i u staroj Jugoslaviji, voleli smo ovde da se takmičimo, smatralo se da je podloga veoma kvalitetna i na njoj smo postizali dobre rezultate. Naš primarni zadatak je da procenimo stanje staze, za šta će savez obezbediti odgovarajućeg stručnjaka, a zatim ćemo izraditi projektnu dokumentaciju. Želim da napravim moderan stadion koji odgovara svim potrebama, rekao je Branković.

Nyitókép: (Fotografija Arpada Gergelja)