2023. december 2., szombat

Gazdaság

Ötvennyolcmillió az EU által támogatott projektumokra

A tartományi kormány székházában szerdán átadták azokat a szerződéseket, melyek alapján Vajdaság költségvetéséből 58,8 millió dinárt utaltak ki társfinanszírozási eszközként az Európai Unió által támogatott projektumok megvalósítására.  Smiljka Jovanović tartományi pénzügyi titkár elmondta, hogy az uniós projektumok társfinanszírozására eddig 1,1 milliárd dinárt különítettek el.
Ótos András felvétele

Érkezik a húszezer dinár

Tegnap az 1,65 millió nyugdíjasnak átutalták a 20.000 dináros egyszeri segélyt, erre több mint 33 milliárd dinárt fordítottak – közölte Siniša Mali pénzügyminiszter. 

A nem használt bankszámla is sokba kerülhet

A Szerb Nemzeti Bank (NBS) intézkedései alapján az országban működő bankok összesen 2,94 milliárd dinár tartozást engedtek el klienseiknek – közölte a jegybank. Az ügyfelek védelmében lebonyolított ellenőrzések során az NBS felügyelői számos szabálytalanságot észleltek az inaktív folyószámlák tulajdonosaival szembeni eljárásokban.
Ikraš Bojan átveszi a támogatói szerződést (Fotó: Dávid Csilla)

Tartományi támogatás a gazdáknak

A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság 50 millió dinárt különített el arra a pályázatra, amellyel állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságokat, egyesületeket és intézményeket...
Több mint 250 kiállító érkezett Szerbiából és külföldről egyaránt (Fotó: Dávid Csilla)

A legfejlődőképesebb ágazat

Újvidéken tegnap megnyílt a 54. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás, amelynek célja a turizmus népszerűsítése, Szerbia és a régióbeli országok idegenforgalmi kínálatának bemutatása, valamint a külf...