2024. február 23., péntek

Gazdaság

Ótos András felvétele

Vonattal kényelmesebb

Az Újvidék–Szabadka vasútvonal július 30-áig elkészül, a közlekedés pedig a tesztelések után, várhatóan decemberben indul meg – nyilatkozta a Tanjug hírügynökségnek Goran Vesić építésügyi, közleked...

Leginkább lakásokat adnak el

Az ingatlanpiac forgalma 2023 utolsó negyedévében 1,7 milliárd eurót tett ki. Az összes eladások 51 százalékát a lakások adták, forgalmuk értéke 871,5 millió euró volt – közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.
Illusztráció (Pixabay)

Videójátékból termőföld

Szerbia legnagyobb földbirtokosai a Matijević húsipari vállalat, az egyesült arab emírségekbeli Al Dahra, a Delta holding, az Almex, a LoginEko, a Ćorić agrar, a Mile Blagojević gazdasági társaság,...

Javult a fogyasztói hangulat februárban

Az euróövezetben a vártnál kissé nagyobb mértékben javult februárban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló szerdai jelentése szerint. Az euróövezetben a januári mínusz 16,1 pontról mínusz 15,5 pontra erősödött a fogyasztói hangulatindex, így továbbra is messze áll a hosszú távú átlagtól.

Kellemes meglepetések várnak az idősekre

Egymillió-százezer nyugdíjas igényelte a nyugdíjaskártyát, és több mint 830 vállalat és intézmény tette lehetővé számukra az árukhoz és szolgáltatásokhoz való kedvezményes hozzáférést – közölte Relja Ognjenović, a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap igazgatója. Tegnap Voždovac belgrádi községben, ahol az egyik idősotthonban részt vett a nyugdíjaskártyák kiosztásában, Ognjenović azt mondta, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a nyugdíjasok leginkább az élelmiszerboltokban és a gyógyszertárakban használják a kártyákat.