2023. december 5., kedd

Magyarkanizsa

A vadászok és az önkormányzat együttes erővel fésülte át a magyarkanizsai terepet (Fotó: Puskás Károly felvétele)

Magasan szállnak a darvak

Magyarkanizsa község katasztrófavédelmi stábja és a Magyarkanizsa községbeli vadászegyesületek tagjai kedden mintegy két és fél ezer hektárnyi területet fésültek át elhullott darvak után kutatva. E...
Nyolc település húsz résztvevője Magyarkanizsán, fotó: Puskás Károly

Az örökbefogadás végleges eljárás

Csütörtökön és pénteken kétnapos továbbképzést szervezett a Magyarkanizsai Szociális Központ, a Családjogi Minisztériummal karöltve. Onnan érkeztek az előadók is, a téma pedig az örökbefogadás volt.
Vranić Váradi Lívia, fotó: Puskás Károly

Adventi vásár Magyarkanizsán

Magyarkanizsán minden évben megrendezik az adventi vásárt, mely valódi közösségi élmény nyújt, ugyanakkor kiváló lehetőség a karácsonyi ajándékok beszerzésére is. Ezúttal két napon át, december 8-á...
Gergely Árpád felvétele

Álomból valóság

Az év 364 napjában Adorján egy csendes, kis falucska, ahol a megszokott kerékvágásban zajlik az élet. Viszont minden évben egy napra benépesül, és lakosságának akár tizenötszörösét is vendégül látja.
Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester, Telek Krisztina, a Szociális Központ igazgatónője és  Saša Stamenković, az Ajvár-bajvívó producere (Puskás Károly felvétele)

Meleg lesz a nagycsaládoknál

Tíz éve töretlenül megszervezik Magyarkanizsa községben is az Ajvár-bajvívó versenyt, amikor kiderül, hogy ki készíti a legjobb paprikapépet, és ki juthat tovább az országos döntőre.