2024. július 24., szerda

Nagykikinda

Falunapi főzőverseny

A magyarcsernyei falunap keretében – amit az idén július 28-án tartanak meg – a helyi közösség sertéspörköltfőző versenyt hirdet, melyre már várják az érdeklődő csapatok jelentkezését. A benevezési díj 3000 dinár, ennek fejében a szervezők 3,5 kg sertéshúsról gondoskodnak.

Falunapi főzőverseny

A magyarcsernyei falunap keretében – amit idén július 28-án tartanak meg – a helyi közösség sertéspörköltfőző versenyt hirdet, melyre már várják az érdeklődő csapatok jelentkezését. A benevezési díj 3000 dinár, ennek fejében a szervezők 3,5 kg sertéshúsról gondoskodnak.

Szombaton nyolcadszor is Suvača Demofest

Szombaton Nagykikindán nyolcadik alkalommal tartják meg a Suvača Demofestet, a fiatal zenekarokat megerősítő és a rockzenét népszerűsítő zenei eseményt. A rendezvényre, a hagyományoknak megfelelően, a 67-es Büfé udvarában kerül sor, a Moravska és a Srbobranska utca sarkán, a szárazmalom közelében.

Holnap városi képviselő-testületi alakuló ülés

Nagykikindán holnap 10 órára hívták össze a városi képviselő-testület alakuló ülését, melynek keretében hitelesítik a képviselők mandátumait, megválasztják a képviselő-testület elnökét, helyettesét és titkárát, a polgármestert és helyettesét, illetve a városi tanács tagjait. Ami a városi képviselő-testület összetételét illeti, a június 2-i választási eredmények alapján a képviselői helyek száma a következőképpen alakul: a Szerb Haladó Párt 28, a VMSZ 2, az Egyesült Ellenzék 6, a Harcot választom, Nagykikindát választom lista pedig 3 képvise...