2024. július 13., szombat

Nagykikinda

Falunapi főzőverseny

A magyarcsernyei falunap keretében – amit idén július 28-án tartanak meg – a helyi közösség sertéspörköltfőző versenyt hirdet, melyre már várják az érdeklődő csapatok jelentkezését. A benevezési díj 3000 dinár, ennek fejében a szervezők 3,5 kg sertéshúsról gondoskodnak.

Szombaton nyolcadszor is Suvača Demofest

Szombaton Nagykikindán nyolcadik alkalommal tartják meg a Suvača Demofestet, a fiatal zenekarokat megerősítő és a rockzenét népszerűsítő zenei eseményt. A rendezvényre, a hagyományoknak megfelelően, a 67-es Büfé udvarában kerül sor, a Moravska és a Srbobranska utca sarkán, a szárazmalom közelében.

Holnap városi képviselő-testületi alakuló ülés

Nagykikindán holnap 10 órára hívták össze a városi képviselő-testület alakuló ülését, melynek keretében hitelesítik a képviselők mandátumait, megválasztják a képviselő-testület elnökét, helyettesét és titkárát, a polgármestert és helyettesét, illetve a városi tanács tagjait. Ami a városi képviselő-testület összetételét illeti, a június 2-i választási eredmények alapján a képviselői helyek száma a következőképpen alakul: a Szerb Haladó Párt 28, a VMSZ 2, az Egyesült Ellenzék 6, a Harcot választom, Nagykikindát választom lista pedig 3 képvise...

Megzenésített versek estje

Szombaton 20 órai kezdettel a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület színpadán Szembejött versek címmel Schön György olyan magyar költők verseit adja elő megzenésítve és gitáron kísérve mint Banka Gabriella, Babits Mihály, Bogdán József, Szergej Jeszenyin, Józsa Attila, Jung Tamás, Kányádi Sándor, Lackfi János, Lőrincz Teréz, Mécs László, Nemes Nagy Ágnes, Reményik Sándor, Simon András, Szabó T. Anna, Szép Ernő, Sziveri János, Tóth Árpád, Váci Mihály, Wass Albert és Weöres Sándor.