2024. március 5., kedd

Újvidék

Szeli Balázs felvétele

Parkolósítás

Az elmúlt időszakban, különösen a tavaly nyári viharok után másról sem hallunk, csak fásításról, faültetésről, zöldesítésről. Azonban azok, akik a városban nyitott szemmel járnak, ezt a zöld folyam...

Tegyük tisztábbá városunkat!

A város tavaszi nagytakarítási akciója már javában folyik, a Városi Kertészet Közvállalat, a Čistoća és a Stan közvállalatok munkásai pénteken a vasútállomás melletti parkban dolgoztak. A szóban forgó területről eltávolították a száraz faágakat, összegyűjtötték a lehullott faleveleket, megmetszették a bokrokat, megkapálták a földet, elvégezték a fák trágyázását, ugyanakkor megtisztították a játszótereket és a járdákat a szeméttől, megjavították a köz- és díszvilágítást.

Drámai a színészélet

Újvidéken is bemutatták Siniša Cvetić legújabb filmjét, a Jorgovanit, Sloboda Mićalović és Ivan Bosiljčić főszereplésével. A történet a mai, szerbiai film- és tévéipart mutatja be, annak szépségeivel és árnyoldalaival együtt, egy színészházaspár történetén keresztül.

Fásítás mindenhol

Teljes gőzzel folyik a fásítás Újvidéken, az önkormányzat korábbi bejelentésével összhangban a kertészek most fokozott ütemben igyekeznek elhárítani a tavalyi, júliusi viharok okozta károkat. Az Európa sugárút melletti zöldfelületeken tegnap 41 kőrisfát ültettek el, a Közegészségügyi Intézettől kezdődően a Pirosi út irányába.

Katonabúcsúztatás

Persze nem éppen úgy, mint valamikor, régen, egy teljesen másik ország hadseregébe történő bevonuláskor, de a hangulat hasonló. Csütörtökön az önkormányzat illetékesei a katonaügyosztály épületében hagyományosan elbúcsúztatták azokat az önkénteseket, akik fegyverviselés mellett vállalják a haza védelmét fél éven keresztül.