2024. február 22., csütörtök

Újvidék

Kellemetlen meglepetésekből jeles

Ajándékok vásárlásában sohasem voltam a legjobb. Persze, vannak olyan alkalmak és emberek, akiknek esetében nem nehéz kiválasztani vagy elkészíteni a meglepetést: Általában azonban kínos, szenvedéssel járó folyamat a meglepi kiválasztása, és a végeredmény rendszerint pocsék.
Szeli Balázs felvétele

Lábperecet az erőszakos, volt férjekre!

A Szabadság téren szerda délután azok a nők (és együtt érző férfiak) tartottak tiltakozó megmozdulást, akik ilyen módon szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmunkban elharapódzó, a nők ellen irá...
Buzás Mihály első találkozása a Nagy-Kazán-szorossal, útban a Vaskapu felé

Zörgetjük a Vaskaput

Buzás Mihály, Horgászat-Vadászat rovatunk szerkesztője szenvedélyes Duna-kutató. Amikor a folyó kutatásáról van szó, akkor elsősorban a Vaskapu és a Zuhatagok kerülnek a képbe.
Ótos András felvétele

A zene születése művészfotókon

Az Amerikai Kuckó Művelődési Központhálózat újvidéki irodájában március 6-áig lesz megtekinthető kollégánk, Diósi Árpád első, önálló fotókiállítása. A 22 fénykép jazz- és rockkoncertek pillanatait...

A baráti kapcsolatok erősítéséért

Milan Đurić polgármester kedden a városházán látta vendégül Edward Fergusont, Nagy-Britannia és Észak-Írország belgrádi nagykövetét. A polgármester szívélyesen fogadta az első újvidéki látogatására érkezett nagykövetet, majd azzal kapcsolatos reményének adott hangot, hogy a diplomata kellemesen érzi majd magát a városban.