2024. február 29., csütörtök

Zombor

(Fotó: L. Móger Tímea)

Előretartó közösség

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete tegnap este tartotta meg a Zombor város napja alkalmából szervezett hagyományos ünnepségét. A rangos eseményt megtisztelte jelenlétéve...

Gazdafórumok, folyamatos információátadás

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének munkatársai az irodai ügyfélfogadás mellett a téli időszakban gazdafórum-sorozatok formájában is igyekeznek minél több információval ellátni a gazdákat.
Csoportkép a doroszlói jelmezbálon (Kovács Katona Léda felvétele)

Csigabiga és a seriff Zomborban

Farsangi táncházat szerveztek, amelynek keretében megtartották Juhász Gábor Tudom én már… című dalos mesekönyvének bemutatóját a zombori Magyar Polgári Kaszinóban.

Önkéntes tűzoltók ünnepe

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai részt vettek a Szent Imre herceg templomban zajló szentmisén, majd megtartották az évi közgyűlést a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület termében. Gellér Eszter elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit.
Kötetborító (Forrás: Forum)

Dunatáji Magánbeszélgetés

Január 31-én 18 órakor a Dunatáji Beszélgetések keretében tartják Antalovics Péter Magánbeszélgetés című verseskötetének bemutatóját a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A költővel Móger Tímea és...

Farsangi események

Dúl a farsang Nyugat-Bácskában, felhőtlen szórakozási lehetőséget ígérő programokat szerveznek szinte minden településen. Február 10-én 19 órakor a gombosi Önkéntes Tűzoltótestület farsangi bált tart.