2024. március 3., vasárnap

Zombor

Lakossági fórum Bácskertesen

Március 12-én 18 órakor lakossági fórumot tartanak Bácskertesen (Kupuszinán) a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület könyvtártermében. A témák között mezőgazdasági aktualitások és a várható tartományi pályázatok szerepelnek.

Szabadulj a szabadba!

Ezzel a sokatmondó felszólítással a zombori Magyar Polgári Kaszinó fiataljai idén is megszervezik a (V)izgő-mozgó tábort, július 8-a és 12-e között (hétfőtől péntekig). A program népszerűsítése céljából létrehozott honlapon az alábbi hívogató alapinformációkat találjuk: „Ha már befejezted a 4.
(Fotó: L. Móger Tímea)

Előretartó közösség

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete tegnap este tartotta meg a Zombor város napja alkalmából szervezett hagyományos ünnepségét. A rangos eseményt megtisztelte jelenlétéve...

Gazdafórumok, folyamatos információátadás

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének munkatársai az irodai ügyfélfogadás mellett a téli időszakban gazdafórum-sorozatok formájában is igyekeznek minél több információval ellátni a gazdákat.
Csoportkép a doroszlói jelmezbálon (Kovács Katona Léda felvétele)

Csigabiga és a seriff Zomborban

Farsangi táncházat szerveztek, amelynek keretében megtartották Juhász Gábor Tudom én már… című dalos mesekönyvének bemutatóját a zombori Magyar Polgári Kaszinóban.

Önkéntes tűzoltók ünnepe

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai részt vettek a Szent Imre herceg templomban zajló szentmisén, majd megtartották az évi közgyűlést a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület termében. Gellér Eszter elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit.