2024. április 24., szerda

Tervekről és csődeljárásról

Megtartották a verbászi képviselő-testület 20. ülését

A verbászi képviselő-testület 20. ülését csütörtökön tartották meg. Sanja Žigić, a községi képviselő-testület elnöke javaslatára a 32 napirendi pontot az ülés elején egy ponttal bővítették, így a 4. pont keretében megszavazták, a 2022. évi községi költségvetés állami revizor által történő ellenőrzését.

Az előző ülés rövid jegyzőkönyvének elfogadását követően a jelenlévők elfogadták a javaslatot Verbász község 2023 és 2025 közötti időszakra vonatkozó középtávú tervének kidolgozásáról, amelynek részleteit Ivana Krezović, a közigazgatási hivatal vezetője ismertetett.

A harmadik napirendi pont keretében az Európai Charta a nők és férfiak közötti esélyegyenlőségről a helyi életben az európai helyi és regionális önkormányzatokra vonatkozó tervről volt szó, a részleteket Marjana Maraš, a városi tanács tagja ismertette.

Elfogadásra került a csődeljárás alatt álló Építési Intézet Közvállalat múlt évre vonatkozó több jelentése, a képviselők megszavazták a község által alapított közvállalatok programjában szereplő tervezett és végrehajtott tevékenységekről szóló információkat, valamint a közvállalatok múlt évre vonatkozó munka- és pénzügyi jelentését.

Az ülésen módosították és bővítették a község polgárainak szociális védelméről, továbbá a verbászi Kulturális Központ és a Danilo Kiš könyvtár létrehozásáról szóló határozatokat.

A csütörtöki ülés második részében a képviselők elfogadták a községhez tartozó nyolc helyi közösség alapszabályának módosítását, jóváhagyták a községi válságtörzs múlt évre vonatkozó munkajelentését és megszavazták a másodfokú árvízvédelemre vonatkozó operatív terv javaslatát a 2023. évre. A képviselő-testület ülése a káderügyi és az adminisztratív kérdésekkel és javaslatokkal és a képviselői kérdésekkel zárult.

Nyitókép: (Paraczky László felvétele)