2024. április 25., csütörtök
FOCIHÍREK

Kirúgták Nagelsmannt!(?)

Német sajtóértesülés szerint azonnali hatállyal menesztették Julian Nagelsmannt, a Bayern München vezetőedzőjét, akinek helyét Thomas Tuchel veszi át. A német bajnok hivatalos csatornáin tegnapig egyelőre semmilyen információ nem jelent meg ezzel kapcsolatban, de több forrás is megerősítette, hogy a 35 esztendős Nagelsmanntól elköszöntek, és az a Tuchel érkezik a csapathoz, aki legutóbb a Chelsea-nél dolgozott és 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni együttessel. Nagelsmann menesztése nagy meglepetés, ugyanis a Bayern ebben a szezonban 37 tétmérkőzéséből mindössze hármat veszített el, a BL-nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germaint kettős győzelemmel búcsúztatta, igaz, a bajnokságban csak a második a nagy rivális Borussia Dortmund mögött egy ponttal lemaradva. A bajorok a legutóbbi Bundesliga meccsüket vasárnap 2:1-re elveszítették a Bayer Leverkusen otthonában.

A Bayernhoz kapcsolódó hír még, hogy a 43-szoros holland válogatott Roy Makaay lesz korábbi klubja tehetségkutató csapatának vezetőedzője, a szakember munkáját pedig az 1990-ben világbajnok német futballista, Klaus Augenthaler segíti. A klub közleménye szerint egymást követő harmadik évben hívják életre a Bayern München World Squad nevű együttest, amelybe a világból bárki jelentkezhet a 2005/06-os korosztályból. A program keretein belül a szerencsések edzőmérkőzéseket játszanak majd, kéthetes edzőtáborban készülhetnek Münchenben, végül pedig a Bayern U19-es csapatával mérik össze erejüket. A fiatal játékosoknak a programon keresztül jó esélyük van arra, hogy bekerüljenek a futballvilágba, a 2022-es „osztályból” 22 labdarúgó már profi szerződéssel rendelkezik.

A Bayernnál ez kevés volt: Julian Nagelsmann

A Bayernnál ez kevés volt: Julian Nagelsmann

Tegnapig kitolták

Tegnapig kitolták a vételi határidőt a Manchester United tulajdonosai. A Glazer-család november óta „árulja” az egyesületet, és az eredeti határidő szerdán lejárt, de az amerikai csoport kétnapos hosszabbítás mellett döntött. A két legnagyobb érdeklődő Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos, az Ineos vegyipari cégcsoport hetvenéves főnöke, valamint a katari emír testvére, Jasszim bin Hamad al-Thani. A hírek szerint mindkét vevőjelölt ötmilliárd font körüli összeget kínál az MU-ért a Glazer-családnak, amely 2005-ben 750 millió fontért szerezte meg a klubot. Az amerikai família azonban – amely nem örvend nagy népszerűségnek a szurkolók körében – állítólag legalább hatmilliárd fontot szeretne kapni a hússzoros angol bajnok egyesületért.

Messi 800.

Az argentin válogatott csütörtökön 2:0-ra legyőzte barátságos mérkőzésen a panamai csapatot, ez volt a dél-amerikai gárda első fellépése a decemberben aratott világbajnoki sikere óta. Az Albiceleste végig irányította a találkozót, de csak a 78. percben szerezte meg a vezetést, miután Lionel Messi kapufáról kipattanó szabadrúgását Thiago Almada lőtte a hálóba. A végeredményt a hétszeres aranylabdás szupersztár állította be tíz perccel később, ezúttal is szabadrúgást lőtt, a vendégek hálóőrét viszont most nem mentette meg a kapufa. Messi pályafutásának 800. gólját, amely 99. találata volt a nemzeti csapatban, több mint 80 ezer szurkoló láthatta a helyszínen az argentin fővárosban.

Nyitókép: A Bayernnál ez kevés volt: Julian Nagelsmann