2024. március 29., péntek

A fiatalok számára fontos a továbbtanulás

Hetvenkettő egyetemista kap ösztöndíjat Óbecsén

Óbecse község önkormányzata idén 72 egyetemistát támogat, az ösztöndíjazásról szóló szerződések aláírására és ünnepélyes átadására szombaton került sor a községházán. Az ösztöndíjat minden olyan hallgatónak odaítélték, aki eleget tett a pályázatban előírt feltételeknek.

– Első alkalommal kaptam meg ezt az ösztöndíjat, a tanulmányaim folytatására szeretném költeni. A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíját is kapom negyedik éve, amelyet szintén a tanulmányaimra fordítok – mondta Kovács Emese, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Óvodapedagógus szakának végzős hallgatója.

– Harmadik alkalommal kaptam meg Óbecse község ösztöndíját. Nagyon örülök neki, hogy felismerik a szükségét annak, hogy támogassanak minket, ezáltal levesznek egy nagy terhet a szüleinkről – közölte Sterbik Laura, az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Kar Gyógyszerészeti szakának abszolvens hallgatója.

Az ösztöndíj havi összege 8000 dinár és tíz hónapon keresztül folyósítják.

– Óbecse község területén szép számban élnek olyan fiatalok, akik szeretnének fejlődni, továbbtanulni. Minden olyan hallgató részesült ösztöndíjban, aki eleget tett a pályázatban előírt feltételeknek, így a tervezett 60 helyett a helyi önkormányzat ösztöndíjakat odaítélő bizottsága ezúttal összesen 72 egyetemistának ítélte oda a támogatást – mondta Sanja Biro, Óbecse község polgármesterének oktatással megbízott segédje.

Az óbecsei önkormányzat tavaly decemberben hirdetett pályázatot egyetemi hallgatók ösztöndíjának odaítélésére. Először írtak ki külön pályázatot fogyatékkal élő egyetemisták részére, azonban ebben a kategóriában nem volt pályázó.

Nyitókép: Az ösztöndíjasok az önkormányzat képviselőivel (Kancsár Izabella felvétele)