2024. április 20., szombat
TISZAHEGYESI BORNAPOK

Február elsején és másodikán várják a bormintákat

A tiszahegyesi Šasla Borászegyesület február 11-én tartja meg a huszonharmadik Bornapokat, melynek keretében borkóstolót is szerveznek. A megmérettetésre az egyesület tagjait és egész Vajdaságból várják a borászokat. A mintákat február elsején és másodikán lehet átadni a tiszahegyesi kultúrotthonban, tudtuk meg Marko Mirkonjtól, az egyesület elnökétől.

– Február 1-jén, szerdán 14 és 20 óra között, február 2-án, csütörtökön pedig 12 és 18 óra között várjuk a versenyzőket a mintáikkal. Öt kategóriában lehet jelentkezni, vörös-, fehér-, rosé-, siller- és desszertborok kategóriájában. A boroknak 2022-ben termesztett szőlőből kell készülniük. Egyesületünk tagjainak a részvétel ingyenes, a többi borásznak 500 dináros részvételi díjat kell befizetniük mintánként – mondta az egyesület elnöke.

Megtudtuk azt is, hogy a mintákat két egyliteres vagy három 0,75 literes üvegben várják a szervezők. Az egyik üvegre fel kell tüntetni a borász nevét, lakcímét, hogy milyen szőlőből készült a nedű és a gyártás évét, a többit címkézetlenül kell átadni. A versenyre szánt italokat postai úton is el lehet juttatni, de kérik, hogy azt a megfelelő csomagolásban tegyék. A postacím: Mesna zajednica Iđoš, 23323 Iđoš, Svetosavska 20.

A szakzsűri február 4-én értékeli az átadott borokat.

Nyitókép: A Šasla Borászegyesület képviselői minden alkalmat megragadnak arra, hogy termékeiket népszerűsítsék (Vidács Hajnalka felvétele)