2024. április 23., kedd
SAKK

Balog sikere Felsőhegyen

A Felsőhegy Sakk-klub szombaton ötödik alkalommal rendezte meg sakknapját. Ezen 17 helybéli és környékbeli általános iskolás gyerek jelent meg, akik számára két versenyt is szerveztek.

A hagyományos rapidtornán hármas holtverseny alakult ki az élen, itt a segédpontok döntöttek az érmek színéről. Ezek figyelembevételével a tornyosi Balog Máté bizonyult a legjobbnak, második helyen a tiszaszentmiklósi Strahinja Grbin végzett, míg a bronzérmet a felsőhegyi Tóth Szabolcs vehette át. Az alsós fiúk versenye ehhez képest egyértelműbben alakult, hiszen itt a dobogósok közt fél pont különbség alakult ki. Ezt a korcsoportot a tiszaszentmiklósi Isidor Makrim nyerte meg a csókai Mihajlo Rakin és a felsőhegyi Tóth Norbert előtt. A felsős lányoknál – a fiúkhoz hasonlóan – holtverseny alakult ki, és itt is a másodlagos kritériumok döntöttek a győztes kilétéről. Jelena Grbin bizonyult a legjobbnak, az ugyancsak tiszaszentmiklósi Milica Mijatovićnak be kellett érnie az ezüstéremmel, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a felsőhegyi Zsoldos Titanilla állhatott fel. Az alsós lányok versenyét a tornyosi Fügedi Adél nyerte meg, második a zentai Liu Han Ning, harmadik pedig a tornyosi Molnár Adrien lett. Különdíjakat is kiosztottak, melyeket a lányoknál Andrea Pejanović, a fiúknál Csordás András érdemelt ki.

A rapidtorna végeztével sor került a fiatalok körében rendkívül népszerű tandemversenyre is, amelyben a sakktudás mellett az is fontos, a csapatok tagjai mennyire tudnak összedolgozni a siker érdekében. Hat páros nevezett be, és szoros küzdelemben végül a Nyerők csapata bizonyult a legjobbnak.