2024. április 23., kedd

Brnabić: Csak megismételtem az illetékes szolgálatok információit

Nem mondott semmi újat, amikor megemlítette, hogy Aleksandar Vučić államfő ellen merényletet terveztek elkövetni, csupán megismételte azt, amit az ügy kivizsgálásával foglalkozó szolgálatok már tudnak – mondta Ana Brnabić kormányfő.

Stefan Nemanja szobrának átadása nagyon kockázatos volt, de lényegében egy olyan társadalomban élünk, amelyben a külföldi médiumok befolyásolnak minket, és egy olyan közeget teremtettek, amelyben az államfő ellen elkövetett esetleges merénylet „normális" lett volna – értékelte a kormányfő az N1 közlése szerint.

Mint mondta, egyes médiumokban olyan retorikával találkozhattunk, amely szerint az államfő és családja bűnöző, és ezekben a médiumokban egy szó sem esik a Vučićról szóló pozitív hírekről, vagy a kormány sikereiről.

A miniszterelnök a Happy televízió műsorában arról is beszélt, hogy amennyiben Nebojša Stefanović jelenlegi védelmi miniszterről esetleg bebizonyosodna, hogy köze lehet bűncselekményekhez, a tárcavezetőt, aki a Szerb Haladó Párt tisztségviselője is, senki sem venné védelmébe. Az ügyről szólva hozzátette, hogy nem lehet senkit, semmivel sem gyanúsítani, mert az illetékes szolgálatoknak egyelőre nincsenek bizonyítékaik.