2024. április 26., péntek
TÖRÖKBECSE

Az Alvin és a Mókusok megúszta szárazon

Kevesebb mezőgazdasági kiállító, kevesebb kézműves és kevesebb halászléfőző csapat – a járvány és a Nagyboldogasszony-napokkal egy időben zajló nagybecskereki Sörnapok és a szabadkai Interetno Fesztivál is rányomta a bélyegét az idei rendezvényre Törökbecsén.

Pénteken délután a Tisza mellett a mezőgazdasági vásár, a központban pedig a népművészeti bazár nyílt meg, előző este pedig már a kézműves sörök utcája is várta a látogatókat. Ezek mellett a programok mellett vasárnapi gyerekprogramok is voltak a városban.

A sok lakodalom miatt elmaradt az idén a szokásos tamburaverseny, így a pénteki halászléfőzés az ő muzsikájuk nélkül zajlott le – a résztvevőket este a Banda drvena együttes és a La banda zenekar koncertje kárpótolta ezért. A rendezvény magyar fellépője az Alvin és a Mókusok elnevezésű zenekar volt, ők még megtartották a koncertjüket, de az Ortodox Celts zenekart és Nele Karajlićot az eső miatt végül csak jövőre láthatja a közönség.
Vasárnap megtartották a hagyományos, ünnepélyes fogatfelvonulást is a Tisza-parton. A rendezvényt Haris Džinović és Aco Pejović koncertje után tűzijáték zárta.