Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

Zökkenőmentes együttműködések

A tartományi és a városi vezetés több közös beruházást valósít meg

B.em

2020. június 2., 16:59

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Kedden Szabadkára látogatott Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke, aki kíséretével a városházán munkajellegű megbeszélést tartott Bogdan Labannal, Szabadka polgármesterével, valamint ellátogatott a sándori Szent Száva Általános Iskolába, amelynek a város és a tartomány jóvoltából felújították a sportpályáját.

A tartományi kormány alelnöke először a városházán találkozott a helyi vezetés képviselőivel. A megbeszélést követően együttműködési szerződést írtak alá a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolával, aminek értelmében a város és a tartomány támogatja az oktatási intézmény legújabb projektumát. Ezt követően a Szent Száva iskolába látogattak, ahol közös sajtótájékoztatóra került sor.

A Žarko Zrenjanin iskola udvara felújításának támogatásáról írtak alá szerződést (Fotó: Gergely Árpád)

Đorđe Milićević felszólalásában szót ejtett azokról a közös projektumokról, amelyeket a tartomány, a város, valamint a köztársaság együttes erővel valósított meg Szabadka területén, valamint kitért a közeljövőben esedékes projektumokra is.

– A tartományi és a szabadkai városi vezetésnek az elmúlt időszakban számos közös projektuma volt. Ezekben a polgárok érdekeit tartottuk szem előtt. Az elmúlt nem egész négy évben a tartományi kormány összesen több mint 2,5 milliárd dinárral támogatott szabadkai projektumokat, amelyek az élet szinte minden területét lefedték, az egészségügytől és az oktatástól kezdve az infrastruktúrán és a szociális ügyeken keresztül a palicsi wellnessközpont építéséig. Az együttműködés zökkenőmentes volt, mivel egy olyan önkormányzatról van szó, amely minden pillanatban kész projektumokkal rendelkezik, aminek szemmel látható eredményei vannak – fogalmazott Đorđe Milićević, aki szót ejtett a két már említett oktatási intézmény támogatásáról is.

A tanulók biztonságban vehetik birtokukba a felújított pályát (Fotó: Gergely Árpád)

– A Žarko Zrenjanin iskola esetében egy ötmillió euró értékű beruházást támogatunk, ami magába foglalja az intézmény udvarának teljes rekonstrukcióját és felszerelését, valamint új melléképületek felépítését, mint például egy nyári tanteremét. A projektumot 50–50 százalékos arányban támogatja a város és a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság. Itt el kell mondani, hogy a közelmúltban 6,6 millió dinárral támogattuk az intézményt. A Szent Száva iskolában teljesen megújult a szabadtéri többfunkciós sportpálya, amibe 1978 óta nem ruháztak be. A felújítás összértéke 2,6 millió dinár volt, amit megelőzött az iskola tornatermének renoválása, ami szintén a tartomány és a város közös projektuma volt – mondta a tartományi kormány alelnöke.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a médiának elsősorban az elmúlt időszakban megkezdett, illetve befejezett beruházásokról nyilatkozott.

Vladimir Batez tartományi sport és ifjúsági titkár labdákat ajándékozott a Szent Száva iskolának (Fotó: Gergely Árpád)

– Szabadkán az elmúlt időszakban a beruházások számának robbanásszerű növekedésének lehettünk tanúi. 2016-ban, amikor az új vezetés átvette a hatalmat, nem volt egy projektumunk sem, viszont a 2017-es költségvetés elfogadása alkalmával azt a kritikát kaptuk, hogy túl sok pénzt költünk a projektumokra. A befektetett összegeknek mára látható eredményei vannak, és olyan projektumokat is sikerült befejeznünk, amelyek befejezése évek óta várat magára, gondolok itt elsősorban az Y-elágazásra, vagy éppen a Népszínház rekonstrukciójára, amit ha nincs a koronavírus, szintén befejeztünk volna az év végére – fogalmazott Bogdan Laban, aki emellett a palicsi wellnessközpont építési munkálatairól, valamint a kórház felújításáról is szót ejtett.

Dragana Vučković, a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola igazgatója nyilatkozatában a különböző beruházások fontosságát hangsúlyozta.

– A várossal és a tartománnyal rendkívül jó kapcsolatot ápolunk. A város figyelemmel kíséri tevékenységünket, és képes arra, hogy a szükségleteinket a lehető legjobb formában közvetítse a tartomány felé, és így lehetőségünk nyílik arra, hogy a ránk bízott gyermekekkel való foglalkozást magasabb szintre emelhessük – mondta az igazgatónő.

Novica Pavlović, a Szent Száva Általános Iskola igazgatója a médiának elmondta, hogy a tanulók biztonsága érdekében volt szükség a felújításokra.

– Az elmúlt időszakban több, mint 25 millió dinár értékű beruházás valósult meg az iskolában, amiből 11 milliót a tartományi kormány biztosított, és ez lehetővé tette, hogy sort kerítsünk a legégetőbb problémák megoldására. A pálya rendkívül rossz állapotban volt, de most már a tanulóink biztonságosan vehetik birtokba azt – fogalmazott az iskola vezetője.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége