2024. március 19., kedd

Kit takar az álarc?

Vidám, farsangi felvonulás volt Temerinben

Napjainkra már hagyományosnak mondható a Temerinben megszervezett karneváli felvonulás, a hétvégén a piactéren immáron 19. alkalommal gyűltek össze a résztvevők.

Fotó: Fúró Dénes

Fotó: Fúró Dénes

A színes eseményt közösen szervezte az Első Helyi Közösség és Pásztor Éva ötletgazda. A jelmezbe öltözött farsangolók és a kíváncsiskodók Balázs Zoltán mulatós zenéinek dallamai mellett, jó hangulatban indultak meg a már megszokott útvonalon haladva a Petőfi Sándor utcából, majd az Újvidéki, a Kossuth Lajos utcában haladva kanyarodtak le a Nikola Pašić utcába, onnan a piacközbe fordulva vonultak tovább a felállított színpadig.

A menetben nagy számban kisgyermekek és fiatalok vettek részt, akik különféle mesebeli hősöknek, manóknak, tündéreknek, törpéknek öltözve vonultak, de „komoly” jelmezek is meg-megjelentek, olyanok, amelyek láttán nehéz lenne utólag megmondani, hogy kit rejtett a maskara. A vállalkozó kedvű gyerekek ügyességi versenyeken vehettek részt, őket és a legötletesebb jelmezbe öltözötteket különféle finomságokkal jutalmazták meg. Az érdeklődés középpontjában a bőgőtemetés állt, melynek során Balogh Sándor (pap) és Ádám István (kántor), valamint a „siratóasszonyok” ezúttal is kiváltották a nézőközönség tetszését. A felvonulókat az idén is a helybeli TEFU fúvószenekar kísérte. A farsangolókat fánkkal, meleg teával és forralt borral kínálták.