2024. április 18., csütörtök

Jótékonykodás és kikapcsolódás

A családi napon begyűjtött adományokból karácsonyi csomagot vásárolnak a rászoruló gyermekeknek

Hatodik alkalommal szervezte meg vasárnap a Vajdasági Magyar Szövetség makkhetesi helyi szervezete a jótékonysági családi napot, ahol egész napos élő zene, művelődési műsor, gyermek- és sportrendezvények, kirakodóvásár, továbbá főzőverseny várta a kikapcsolódásra vágyókat. Fellépett a Palicsi Szederinda Népdalkör, a ludasi Ludas Matyi Művelődési Egyesület kiscsoportja, a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ fellépői, a Csiripiszli Táncegyüttes, a Border Fitness Klub csapata pedig zumbabemutatót tartott.

Tizenhat bográcsban rotyogott a szarvaspörkölt (Fotó: Pesevszki Evelyn)

Tizenhat bográcsban rotyogott a szarvaspörkölt (Fotó: Pesevszki Evelyn)

A magát mostanra hagyományossá kinövő rendezvényen évről évre több tartalom, illetve fellépő várja a vendégeket, nyilatkozta Kovács Ferenc, a VMSZ makkhetesi helyi szervezetének elnöke, mondván, hogy a főzőversenyen szarvaspörkölt készült galuskával. A versenyen 16 csapat mérte össze tudását. A családi nap a kikapcsolódás mellett a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséről is szólt, az önkéntes adományokból befolyt összegből karácsonyi csomagot vásárolnak, emelte ki Kovács Ferenc, hozzátéve, hogy ennek fejében a rendezvény vendégei térítésmentesen ebédelhettek. A korábbi években átlagban hatvan csomagot sikerült megvásárolni az összegyűlt pénzből.

A VMSZ olyan értékeket képvisel, amelyek elsősorban a családhoz kötődnek, ezért fontosak a családi naphoz hasonló rendezvények, fejtette ki Fremond Árpád, a párt alelnöke, aki vasárnap a főzőverseny zsűrijének egyik tagja volt. Fremond Árpád szerint jó, hogy ezeken a rendezvényeken nemcsak a VMSZ tisztségviselői, valamint a párt színeiben politizálók vesznek részt, hanem mindenki más, aki közösségben gondolkodik.

– Az emberek az ezekhez hasonló rendezvényeken nyílnak meg egymás előtt a leginkább, illetve osztják meg velünk, hogy milyen problémákra figyeljünk oda az elkövetkező időszakban. Mindemellett ezeken a rendezvényeken próbáljuk az eddigieknél is jobban összekovácsolni csapatunkat, vagy új ismeretségekre szert tenni. A lényeg az, hogy most, amikor végéhez közeledik a nyár, valamint közelegnek a soron következő választások, egy kicsit lazítsunk és felkészüljünk a komoly munkára – fogalmazott Fremond Árpád.

A főzőversenyhez kapcsolódóan a VMSZ alelnökétől megtudtuk, hogy a zsűrizés során elsősorban azt veszi figyelembe, hogy az ízvilág mennyire pikáns, illetve milyen a pörkölt színe.