2024. április 26., péntek

Elég a gyűlöletbeszédből és az uszításból!

Ha nem szankcionálják a Pinket, tömegtüntetés lesz – ígéri a Szövetség Szerbiáért

A Szövetség Szerbiáért tömörülés azzal a követeléssel fordult az Elektronikusmédia-szabályozó Testülethez (REM), hogy 30 napra tiltsa meg a Pink Televíziónak az informatív jellegű tartalmak közlését, majd pedig vonja meg tőle a nemzeti frekvencia használatát.

„Ha az REM nem a törvénnyel összhangban jár el, és nem indítja el a hatáskörébe tartozó eljárásokat, mi, a Megállapodás a néppel elnevezésű dokumentum aláírói kifejezésre juttatjuk polgári elégedetlenségünket és engedetlenségünket, és tiltakozásra szólítjuk az egész nyilvánosságot a Pink Televízió székháza elé” – írja a Szövetség Szerbiáért.

Magyarázata szerint ezekre az intézkedésekre azért van szükség, hogy megakadályozzák a gyűlöletbeszéd további használatát és a polgárháborúra való uszítást, amit ez a médiaház folyamatosan gyakorol. Az átirat megfogalmazói szerint a Pink Televízió évek óta durván megsérti az elektronikus médiáról szóló törvényt, ugyanis „kormányzati propagandát végez, politikai és magáncélokra használja fel a médiatérséget, tulajdonosának nyílt leveleit is közzéteszi, hazugságokat, rágalmakat, sértő tartalmakat közvetít. Sátánizálja, megbélyegzi, nyilvános lincselésnek teszi ki, fasisztáknak, tolvajoknak, sárga népségnek, söpredéknek nevezi az ellenzék képviselőit és mindazokat a közéleti személyiségeket, akik bírálják a hatalmat. Ezért követeljük, hogy az REM hivatali kötelességből végezze el a Pink műsorainak rendkívüli ellenőrzését, és a Szövetség Szerbiáért elvárásaival összhangban cselekedjen” – olvasható az ellenzéki tömörülés közleményében.