2024. április 25., csütörtök

Öt szabálysértőt szabadlábra helyeztek

Öt fogvatartottat szabadlábra helyeztek azok közül, akik a múlt szombaton behatoltak a Szerbiai Rádió és Televízió épületébe. Az információt a  Beta hírügynökség számára Milan Marinović a Szabálysértési Bíróság elnöke erősítette meg. Az elnök elmondta az elsőfokú ítéletet megszüntették, az eljárást újból elinditják azzal, hogy mind az öt személy, akik a Padinska skela börtönben tartózkodtak, szabadlábon védekezhetnek.

Mint azt közzé tettük, Aleksandar Vučić hétfőn azt nyilatkozta, hogy államfői kegyelemben fogja részesíteni az összes olyan tüntetőt, akit szabálysértési eljárást követően ítéltek el a tettéért, nem kívánja azonban ugyanezt megtenni azoknak az esetében, akik ellen bűnvádi feljelentést tettek, mert erőszakot is alkalmaztak a közszolgálati tévé székházában.

Božo Prelević ügyvéd, az egyik előállított és harminc nap börtönre ítélt tüntető, Miloš Dekić védőügyvédje azon a véleményen van, hogy inkább a bíróságra kellene hagyni, hogy politikailag semleges döntést hozzon a fellebbezésekkel kapcsolatban.