2024. április 19., péntek

Válságban a tömegközlekedés Szabadkán

A Subotica-trans autóbuszai a szombati menetrend szerint közlekednek

A sofőrhiány okán mától munkanapokon is a szombati menetrend szerint közlekednek Subotica-trans autóbuszai Szabadkán, közölte honlapján a szóban forgó utasszállító közvállalat. A megszorítás addig marad érvényben, amíg nem lesz elegendő sofőr az eltörölt járatok fenntartására. A Subotica-trans honlapján arra kérte a polgárokat, hogy utazás előtt mindenféleképpen tájékozódjanak a menetrendről.

Habár a sofőrhiány nem számít újdonságnak Szabadkán – sem máshol az országban –, a közvállalatnak eddig sikerült megszerveznie és fenntartania a városi közlekedést. A járattörlés tekintetében az influenza járványra hivatkoznak, a sofőrök közül állítólag több tízen beteget jelentettek, még a múlt hét végén. A korlátozás a városi és a távolsági járatokat egyaránt érinti.

A Pannon RTV hírösszeállítása szerint Magyarkanizsa, illetve Törökkanizsa irányába például a napi megszokott 19 helyett csak 9 buszjárat indul az elkövetkezendőkben, míg Bajmokra, ahová eddig munkanapokon 26 alkalommal indult autóbusz, most csupán 13 alkalommal fog. A többi járaton is nagyjából feleannyi busz közlekedik, mint máskor, tudta meg a Pannon RTV.