2024. április 27., szombat

Völgyesi siker

Vajdasági nemzeti jelentőségű intézmény

Az oromi helyi közösséghez tartozó parányi település, Völgyes alig büszkélkedhet lakossal és utcával, de összetartásból mindig is példát mutattak.

A legjelentősebb rendezvényük az Aratóünnepség, amelyre gyakran az elszármazottak is hazalátogatnak, és a falu emberei egyként, együttes erővel és önzetlenséggel teszik ilyenkor (is) a dolgukat. Pályázatokon is gyakran részt vesznek, ebből sikerült némiképp tatarozgatni a művelődési egyesület termét, mert nekik még ilyen is van. Nemrégiben a teraszt építették ki a Divac Alapítvány jóvoltából és a helyi közösség segítségével, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a polgárok is kivették a részüket a munkából, nem voltak restek még a tetőre sem mászni, idejüket és energiájukat nem sajnálva dolgoztak azért, hogy akik még maradtak, jól érezzék magukat, és hogy továbbra is fennmaradjon a kultúrájuk, rendezvényeiket még jobb körülmények között tarthassák meg.

Most nagy öröm érte a közösséget, mert az Aranykalász Művelődési Egyesület „székházának” felújítására nyertek 3,5 millió forintot. Történt mindez a Magyar Nemzeti Tanács kezdeményezésére és a Miniszterelnökség, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

Völgyesen tehát újabb reménysugár csillant föl, ami bizonyítja, a végsőkig megéri küzdeni, csak lélekkel és sok-sok munkával kell végezni a dolgunkat, csak előre, és van segítő kéz!