2024. április 25., csütörtök
EURÓPA-LIGA

„Nincs mitől félnünk”

A évtized meccsére készül Belgrádban a Zvezda

Nincs mitől félnie az Arsenal elleni Európa-liga-csoportmeccsen a Crvena zvezdának Vladan Milojević, a klub edzője szerint. „Mindannyian erre a mérkőzésre vártunk, remélem, fel leszünk rá készülve – mondta az évtized legnagyobb Zvezda-mérkőzése előtt a szakember, aki szerint nagy erőt fog adni csapatának, hogy saját közönségük előtt játszanak: – Mindent bele fogunk adni, ami tőlünk telik. A sorozat kezdete óta így játszunk, nincs okunk, hogy csütörtökön másképp álljunk fel” – nyilatkozta lelkesen a fiatal vezető.

A Rajko Mitić Stadionban koktélpartit rendeztek abból az alkalomból, hogy a C. zvezda 1978-ban legyőzte az Arsenalt az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében (Fotó: Beta)

A Rajko Mitić Stadionban koktélpartit rendeztek abból az alkalomból, hogy a C. zvezda 1978-ban legyőzte az Arsenalt az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében (Fotó: Beta)

Tudjuk, mekkora csapat az Arsenal. A mérkőzés jó alkalom lesz arra, hogy lássuk, hol is tartunk valójában jelenleg. A mi klubunkban mindig van feszültség, és én igyekezni fogok a saját vállamra venni ezt, hogy minél kevesebb felelősség nyomja a játékosaim vállát, és minél könnyebb dolguk legyen” – tért rá a nagynevű riválisra Milojević.

Magabiztosan készül az összecsapásra a Zvezda ghánai csatára, a belgrádiak egyik leggólerősebb játékosa, Richmond Boakye. Az afrikai támadó arról beszélt, a ma esti győzelemmel átvehetik a csoportelső pozíciót az Ágyúsoktól: „Jelenleg ők vezetnek, de ha legyőzzük őket, átvesszük a helyüket. Győzni jönnek majd Belgrádba, de én biztos vagyok benne, hogy a találkozó a Zvezda egyik legjobb meccse lesz, amit valaha játszott” – érvelt Boakye, majd kiemelte, szerencsés körülmény, hogy minden fontos játékos hadra fogható a gárdában.

A ghánai arról is beszélt, kevésbé kell foglalkozniuk az Arsenal ismert játékstílusával, sokkal inkább kell arra figyelniük, hogy véghezvigyék saját akaratukat a pályán. „Ha határozottak és agresszívek leszünk, jó eredményt érhetünk el. Hiszek abban, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét – fogalmazott a csatár, aki azt is elárulta, mint minden meccsen, most is hatalmas benne a motiváció, hogy betaláljon ellenfele kapujába. – A társaim is lelkesek, a szakmai stáb is nagyon szeretne bizonyítani. Csak arra van szükségünk, hogy minél több szurkoló jöjjön ki a stadionba, és buzdítson bennünket” – tüzelte Boakye a szerb szurkolókat, elsősorban a Delijét.

Albániában a Partizan

Nehéz helyzetben látogat a szerb bajnoki címvédő Partizan az albán bronzérmes Skënderbeu otthonába. Miroslav Đukić tanítványai a B jelű kvartettben előbb a Young Boys ellen szereztek egy pontot idegenben, ezt követően azonban hazai pályán kaptak ki a csoportból kimagasló Dinamo Kijevtől – igaz, a Skënderbeu is egyetlen ponttal szerénykedik, míg a Young Boys mindössze két ponttal csoportmásodik e pillanatban. Ha a Kijev a papírforma szerint otthon megveri a svájciakat, az albán–szerb mérkőzés győztese lehet a forduló nagy nyertese.

Nem politizálni megyünk Albániába, nem akarjuk megváltoztatni a múltat és a jövőt. Minden más vendégszereplésen is barátságtalan hangulat fogad bennünket, amit ki kell majd zárnunk a fejünkből” – fogalmazott Đukić edző a várhatóan pokoli Partizan-ellenes albániai hangulattal kapcsolatban. Az edző ugyanakkor elmondta, csapata idegenben mindig jól játszik. Az edző ezt követően rátért a mérkőzés kulcsfontosságú voltára: „Döntő jelentőségű találkozók elé nézünk a Skënderbeu elleni két meccsen. Most fog kiderülni, hanyadik helyen tudunk végezni a csoportban. Nehéz lesz hat pontot szerezni, de mindenképp meg fogjuk próbálni” – morfondírozott a tréner, majd a játékosállományról beszélve a veterán hálóőr Vladimir Stojković és a balszélső Zoran Tošić rutinját emelte ki.