2024. április 24., szerda

Belehalt a zvezdások okozta sérülésekbe a Partizán szurkolója

Belehalt sérüléseibe Demir Jukić, a Partizán labdarúgóklub szurkolója, aki június elején súlyosan megsérült a Crvena Zvezda szurkolóival való összetűzéskor.

A Partizán és a Crvena Zvezda szurkolói június elején csaptak össze, amikor Demir Jukićot (19) hasba lőtték, a verekedésben pedig még egy személy megsérült. Az egyik golyó Jukić gerincébe fúródott.

Az eset úgy történt, hogy a Partizán szurkolóit megtámadta a velük rivalizáló csapat szurkolóinak egy csoportja, a szemtanúk pedig elmondták a sajtó képviselőinek, hogy akkor több mint húsz jármű kényszerült megállásra Új-Belgrádban, az Ivan Ribar utca kereszteződésénél.

A szemtanúk ugyancsak elmondták, hogy látták a fiatalok egy csoportját amint gépkocsin, vasrudakkal felfegyverkezve, az incidens helyszínére érkeztek.

Magyarázatuk szerint az összetűzésre valószínűleg a fekete-fehérek néhány grafitije miatt került sor, amiket a rivális csapat szurkolói átfirkáltak, annak ellenére is, hogy a városrész úgymond a Partizán egyik szurkolócsoportjáé.

A történtek után véradási akciót szerveztek a megsérült szurkoló részére, amelyben részt vettek Wales szurkolói is, válogatottjuk Szerbia elleni mérkőzése előtt és utána is.