2024. április 18., csütörtök

Új szobor a Beatlesnek Londonban

Julia Baird, John Lennon féltestvére avatta fel pénteken a Beatles együttesnek állított új impozáns szobrot Liverpool központjában, a Mersey folyó partján.

Ezt a szobrot a világ legjobb együttesének emlékére állították, amely a Cavern Club színpadáról indult el a világhír felé - hangoztatta Julis Baird.

Andy Edward szobrászművész alkotása a négy zenészt sétálás közben ábrázolja, amint beszélgetnek.

Az 1,2 tonnás szoborcsoport alakjai több mint két méter magasak, és Paul McCartneyt, George Harrisont, Ringo Starrt és John Lennont öltönyben, nyakkendőben, felöltőben ábrázolják.

A szobor az együttes egykori törzshelyének, a Cavern Clubnak az ajándéka a városnak, ahol éppen 50 éve, 1965. december 5-én adták utolsó koncertjüket. „A Cavern csapata el akarta ismerni, mennyire egybeforrt az együttes a várossal" - hangoztatta a városi önkormányzat szóvivője.

„Liverpool négy leghíresebb fia kulcsszerepet játszott abban, hogy idevonzotta az embereket. Büszkék vagyunk arra, hogy finanszírozhattuk ezt a projektet a világ minden részében élő rajongók nevében" - tette hozzá Bill Heckle, a Cavern Club elnöke.