2024. április 25., csütörtök

Nem sugározza a B92 a Reporter című műsort

A Partizan és a Crvena Zvezda pénzügyvitelét feltáró riportműsort biztonsági okokból szüneteltetik

A B92 televízió az Insajder szerkesztőjével Brankica Stankovićtyal egyeztetve úgy döntött, nem sugározza a továbbiakig a Reporetr című műsort, amely a labdarúgó klubokban elkövetett visszaéléseket tárja a nyilvánosság elé. A riportsorozat különféle hivatali visszaélések, korrupciós esetek és a szervezett bűnözés leleplezését tűzte ki célul, és első részében többek között a Crvena zvezda és a Partizan Labdarúgóklub pénzügyvitelével is foglakozik.

A döntést annak ellenére hozták meg, hogy az egy héttel ezelőtt első műsor jó nézettségi eredményeket produkált és számos reakció érkezett.

A médiaház biztonsági okokra hivatkozik, közleményük szerint az egyetlen racionális döntést a műsor további sugárzásának elhalasztása, amíg az újságírók nem kapnak védelmet.

A két érintett klub még a vetítés előtt közleményben határolódott el a műsortól, és a mindig mindenben ellenkező véleményen lévő vezetők érdekes módon ezúttal egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy a Reporter célja a szerbiai futball lejáratása és az egyetemes szerb sport tekintélyének aláásása. Kedden Aleksandar Vučić miniszterelnök kijelentette, hogy az a munkacsoport, amely a két klubban ellopott pénzek összegét hivatott felderíteni hamarosan közzéteszi a nyomozás eredményét.

A műsor szerkesztője, Brankica Stanković 2009. december 5-e óta huszonnégy órás rendőri őrizetben él.