2024. április 25., csütörtök

Nagykikinda környékén gyermekeik biztonságáért aggódnak a szülők

Szajánban öt aggódó szülő három alkalommal is jelentette a helyi közösség elnökének azt a belgrádi rendszámú fehér kombit, amelyből állítólag két férfi és egy nő édességet osztogattak a gyerekeknek és afelől érdeklődtek hol és kivel laknak.

Apró Kornél, a szajáni helyi közösség elnöke az RTV-nek elmondta, az aggódó szülők hozzá fordultak segítségért. A beszélgetések után a történtekről tájékoztatta az illetékes szerveket, akik megvizsgálják az ügyet. A nagykikindai rendőrségen az RTV-nek megerősítették, hogy érkezett bejelentést és folyamatban van az eset körülményeinek kivizsgálása.

A kombit álítólag néhány környező településen is látták. Vitomir Radak, a nagykikindai Szent Száva általános iskola igazgatója és az általános iskolák aktívájának elnöke azt mondja, a szülők aggodalma miatt reagálniuk kellett és megnövelték a gyermekek biztonságát őrző személyek számát. A gyerekeket pedig arra figyelmeztették, hogy ne álljanak szóba ismeretlenekkel, ne fogadjanak el tőlük semmit és ne szálljanak be idegenek autójába.

A nagykikindai négy közép- és három általános iskolában öt iskolai rendőr gondoskodik a gyerekek biztonságáról.