2024. május 8., szerda

Dinkić, Grubješić és Kalanović borítékolták lemondásukat

A Szerbia Egyesült Régiói elnöksége dönt a párt kormányban maradásáról

A Szerbia Egyesült Régiói elnökségére bízta döntést Mlađan Dinkić arra vonatkozóan, hogy a párt maradjon-e a kormány tagja. Ezt megelőzően a gazdasági és pénzügyi tárcát irányító pártelnök, Suzana Grubješić európai integrációs ügyekért felelős kormányalelnök és Verica Kalanović regionális fejlesztési és önkormányzati miniszter borítékolták miniszteri lemondásukat. A SZER vasárnap főbizottsági ülést tartott.

„Javaslom a főbizottságnak, hogy hatalmazza fel a SZER elnökségét és az hozza meg a végleges döntést a párt további szerepvállalását illetően  a kormányban, illetve minden döntést a kormányátalakítás vonatkozásában, a koalíciós partnereinkkel történt egyeztetések után” mondta Dinkić a belgrádi főbizottsági ülésen.

„Nem veszünk részt olyan rekonstrukcióban, amelyet a bulvárlapokban és más médiumok által végeznek, mert egy évvel ezelőtt nem ezek a névtelen források hívtak bennünket a kormányba, hanem személyesen Dačić és Vučić. Nyíltan fogok velük tárgyalni, és senkinek sem üzenek névtelen forrásokon keresztül” – mondta Dinkić.

Ezzel azokra a cikkekre utalt, amelyek szerint az átalakított kormányban nem lesz helye e pártnak, mert Mlađan Dinkić egyetlen miniszterétől sem hajlandó megválni.