2024. április 23., kedd

Jó bort szódával...

Vince-napi Nemzetközi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Sokak örömére a Temerini Kertbarátkör idén is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót, immár 26. alkalommal.

Jó bort szódával, nagy szerelmet házassággal kár elrontani. Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartják a mondások. Ezt Temerinben is hangsúlyozzák. A rendezvényen kisebb családi jellegű, és nagyobb borászatok is helyet kaptak. Amellett, hogy megmérethették magukat a versenyen, barátkozhattak, tapasztalatot cserélhettek. A tavalyi időjárás nem igazán kedvezett a szőlőnek. Ennek ellenére összesen 593 mintát kellett elbírálnia a 85 tagú bizottságnak. 19 nagy arany, 145 arany, 197 ezüst és 177 bronzérmet osztottak ki.

 – Büszkék vagyunk arra, hogy minden évben meg tudjuk szervezni a fesztivált. Nagy öröm számunkra, hogy határon túli résztvevőink is vannak, Magyarországról, Horvátországból, Romániából és Szlovákiából. Huszonhat éve ugyanaz a célunk, népszerűsíteni a borainkat. Szeretnénk elérni azt, hogy a Temerinbe látogatók a helyi vendéglátó egységekben minél több minőségi, helyi jellegű bort kóstoljanak meg – hangsúlyozta Kovács Róbert, a temerini Kertbarátkör elnöke.

A temerini Kabács Szilvia családja 52. éve foglalkozik borkészítéssel.

 – Elégedettek vagyunk. Négy mintát adtunk át, két arany- és egy bronzéremmel jutalmaztak minket, illetve egy elismerő oklevelet kaptunk. Kézműves borokkal foglalkozunk, és nagyon fontosak számunkra a hasonló rendezvények és az effajta visszajelzések – mondta a borász.

– Amellett, hogy jobbnál jobb borokat kóstolhatunk meg, ez a fesztivál nagyszerű alkalom arra, hogy találkozzunk a barátainkkal, ismerőseinkkel. Itt valóban minőséges időt tudunk eltölteni együtt. Minden évben itt vagyunk, igazi piros betűs ünnepként tartjuk számon – mondta a péterrévei Szabó Attila.

A rendezvényt tartalmas kulturális műsör tette ünnepélyesebbé.

Nyitókép: Albert Éva felvétele