2024. május 5., vasárnap

Korszerű stadion a Kanáriknak

A felújított sportlétesítményt várhatóan a jövő év elején átadják rendeltetésének

Folyamatban vannak a Novi Sad Munkás labdarúgócsapat Heréskert városrészben lévő stadionjának felújítási munkálatai. Milan Đurić polgármester pénteken megtekintette a stadiont, és meggyőződött arról, hogy a munkálatok a tervezett ütemben zajlanak. A sárga mezeik miatt Kanárik ragadványnéven ismert labdarúgók a teljesen felújított sportlétesítményt a jövő év elején vehetik majd birtokukba.

A polgármester szavai szerint elkészült a csapat vezetőségi épülete, teljes egészében megújult, és egyike a környék legfelszereltebb és legműködőképesebb sporthelyiségeinek. Hozzátette, hogy az épületben megtalálható minden olyan szükséges berendezés, amely nélkülözhetetlen az edzők és a játékosok számára, a kadétoktól kezdve az első csapatfelállításig. Elmondta, hogy hamarosan elkészül a lelátó is, majd ezután az alatta lévő, a Pirosi utcára nyíló helyiségek berendezése következik.

– Örülök annak, hogy sok olyan gyermek van, aki itt sportol, a sportigazgatók szerint 350-től 400 fiatalt edzenek ebben a létesítményben. Az első csapat játékosaival és a bokszcsapat tagjaival együtt mintegy ötszáz fiatalember edz és sportol ezen a helyen. Számításaim szerint a munkálatok a jövő év elejére teljesen befejeződnek. A stadion rendkívül rossz állapotban volt, várakozásaim szerint a felújítást követően a lelátók befogadóképessége növekedhet – hangsúlyozta Đurić, majd elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az 1921 óta létező Radnički Fudbalski Klub Novi Sad csapat az előkelő hatodik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton, és a rájátszásban a Szuperligába való feljutásért játszhat.

Kiemelte, hogy a tartományi kormánnyal folytatott együttműködés keretében tervben van a műfű elhelyezése, aminek köszönhetően lehetővé válik majd a labdarúgók számára az edzés a változó időjárási körülmények között is, az év minden napján. Az RFK Novi Sad csapata jelenleg a dunacsébi (Čelarevo) FK ČSK és az újtelepi Mladost GAT stadionjaiban bonyolítja le az edzéseit. A városi önkormányzat az RFK Novi Sad stadionjának felújítására és felszerelésére 350 millió dinárt fordított.

@sz = F. D.

Nyitókép: 021.rs