2024. április 25., csütörtök

A koszovói rendőrség szerb férfit tartóztatott le RKS jelzésű autók gyújtogatásának vádjával

A koszovói rendőrség szombaton letartóztatta a szerb nemzetiségű M.B.-t (1987), akiről feltételezik, hogy két nappal korábban az éj leple alatt autókat gyújtott fel Zubin Potokban, melyek az ún. koszovói RKS rendszámmal rendelkeznek – erősítették meg a koszovói rendőrségen a Tanjug hírügynökségnek. Ezenkívül M.B.-t azzal is gyanúsítják, hogy köze van a koszovói rendőrség elleni fegyveres támadáshoz, amikor két rendőr megsérült.

Ezt követően szombatra virradóra három autót gyújtottak fel ismeretlen tettesek Leposavićban, ezek közül kettő RKS jelzésű, egy pedig szerbiai, BG jelzésű, adta hírül a koszovói rendőrség.

A Vajdasági RTV szerint az említett településeken kívül más helységekben is felgyújtottak személyautókat.

A Szerb Lista szerint Pristina incidenseket szít a Brüsszelben esedékes tárgyalások előtt. A szerb férfi letartóztatásáról a lista közleményében megállapítja, hogy egyetlen bizonyíték nélküli letartóztatásról van szó, Koszovó északi részén tovább provokálják a szerb lakosságot. Az n1 szerint a szerb lakosság tiltakozása várható, amennyiben nem engedik szabadon a letartóztatott férfit.

Nyitókép: Shutterstock