2024. március 19., kedd

Bajsai sporthorgász a francia világbajnokságon

A Tó Környezetvédő Sporthorgász-egyesület horgászversenyt szervez a Topolyai-tavon

Kiskároly Róbert bajsai sporthorgász az országos válogatott tagjaként részt vesz a Franciaországban május végén, 26-án és 27-én esedékes világbajnokságon. Az úgynevezett „masters” vagy veterán kategóriában úszós szerelékkel próbál majd minél jobb eredményt elérni.

Tavaly Magyarországon rendezték meg a világbajnokságot, és a szerbiai válogatott, melynek Róbert már akkor is tagja volt, a fellépő 21 csapat közül az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Kevés hiányzott a dobogós helyezéshez, így a következő megmérettetésen is esélyesnek számítanak. Ebben a kategóriában az 55 és 65 év közötti sporthorgászok szerepelhetnek, úszós szerelékkel, élő csali felhasználásával lehet halfogással próbálkozni. Toul városa a szervező, ott a Mosel (franciául Moselle) folyónak, a Rajna egyik bal oldali mellékfolyójának egy szakaszán szervezik meg a versenyt.

Róbert elmondta, hogy mintegy húsz évvel ezelőtt kezdett el horgászversenyekre járni. Hangsúlyozta, hogy a Topolyai-tavon kiválóak a lehetőségek a sporthorgászok számára. A világversenyekre pedig elmondása szerint úgy lehet igazán felkészülni, ha a sporthorgász minél több versenyen vesz részt. Ha ugyanis csak önmagában, békésen pecázgat valaki, az nem ugyanaz, mint amikor a versenyen kijelölt helyen a riválisok közelében kell minél több halat kifogni.

VASÁRNAP HORGÁSZVERSENY

A topolyai Tó Környezetvédő Sporthorgász-egyesület március 26-án, vasárnap horgászversenyt szervez a Topolyai-tavon. Gyülekező aznap 8 órától, a verseny 10 órakor kezdődik és 14 óráig tart. Egyénenként 1000 dinár a benevezési díj, úszós szerelékkel lehet majd horgászni a versenyen. A befolyó összeget a Szerbiai Sporthorgászok Szövetségének utalják át, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy a válogatott kiutazhasson a Franciaországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. A topolyai versenyre a 063/851-7273 vagy a 063/532-735 mobilszámon fogadják a nevezéseket.

Nyitókép: A Topolyai-tavon kiválóak a lehetőségek a sporthorgászok számára: Kiskároly Róbert akcióban