2024. április 26., péntek
FOCIMIX

Haaland lesérült

Erling Haaland lágyéksérülés miatt elhagyta a norvég válogatott edzőtáborát, és nem játszik hazája első két Európa-bajnoki selejtezőjén. A Manchester City bombaformában lévő támadója a klubja Burnley elleni, szombati FA-kupa-találkozója után fájlalta a sérült testrészt, a hétfői vizsgálatok után pedig kiderült, nem tud pályára lépni együttese első két Eb-selejtezőjén, és további kivizsgálásra visszautazott Manchesterbe. A 22 éves támadó a mostani idényben 37 tétmérkőzésen 42 találatnál jár.

Ratcliffe határai

Jim Ratcliffe brit milliárdos nem akar „ostoba összeget” kifizetni a Manchester Unitedért, amelyet november óta „árul” az amerikai Glazer család. Az Ineos vegyipari cégcsoport 70 éves első embere erről annak kapcsán beszélt a Wall Street Journal című amerikai lapnak, hogy ma jár le az angol együttesért zajló licitháború második köre, eddig várják ugyanis az újabb ajánlatokat. „Inkább közösségi cselekedetként tekintek a vásárlásra, mintsem üzleti befektetésként. Hogy döntöd el, hogy egy festmény vagy egy ház mennyibe kerül? Nem attól függ, mennyibe került felépíteni vagy megfesteni. Amit nem szeretnél, az az, hogy ostoba összeget fizess érte, mert akkor egyből meg fogod bánni, hogy megvetted” – fogalmazott a gyerekkora óta MU-szurkoló milliárdos. Ratcliffe februárban jelezte, hogy megvásárolná a Manchester Unitedet a Glazer családtól, amely 2005-ben 790 millió fontért szerezte meg a klubot. Az amerikai família a hírek szerint most legalább hatmilliárd fontot szeretne kapni a hússzoros angol bajnok egyesületért, melyért a katari emír testvére, Jasszim bin Hamad al-Thani is ajánlatot tett. A Sky Sports értesülései szerint legalább öt vételi ajánlat érkezik majd a klubért a szerdai határidőig.

Kettejük között dől-e el, kié lesz a Manchester United? Jasszim bin Hamad al-Thani és Jim Ratcliffe

Kettejük között dől-e el, kié lesz a Manchester United? Jasszim bin Hamad al-Thani és Jim Ratcliffe

Messi ismét a válogatottal

Megérkezett Buenos Airesbe Lionel Messi, és csatlakozott az argentin válogatotthoz, amely első hazai mérkőzésére készül azóta, hogy decemberben Katarban megnyerte a világbajnokságot. A Buenos Aires-i Monumental Stadionban csütörtökön Panama legjobbjai ellen sorra kerülő barátságos találkozóra két óra alatt elkapkodták a szurkolók a rendelkezésre álló 63 ezer belépőt. A vb-győzelem megünneplését tervező argentin szövetség múlt csütörtökön közölte, hogy a meccsre 1,4 millió jegyigénylés érkezett, az online rendszer többször összeomlott. A felfokozott érdeklődést jelzi az is, hogy több mint 130 ezer médiaakkreditációs kérelem futott be, holott a sajtótribünön csak 344 újságíró fér el. A 35 éves szupersztár egyelőre nem döntött arról, hogy a 2024-es Copa Américán vagy a 2026-os világbajnokságon a válogatott rendelkezésére áll-e, most azonban csatlakozott a kerethez.

Negyven év kitiltás!

Negyven évre kitiltották a Philips Stadionból azt a holland szurkolót, aki a PSV–Sevilla Európa-liga-mérkőzésen megtámadta a vendégek kapusát, Marko Dmitrovićot. A február 23-án játszott meccsen a sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, rárontott a 31 éves szerb futballistára, ököllel az arcába csapott, ő azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek. A 20 éves támadó korábban már két rendbontásban is részt vett, ezért a holland szövetség, valamint a helyi hatóságok is kitiltották a stadionból. Ennek ellenére ott volt a találkozón – egy barátja vásárolta neki a jegyet –, és alkoholos befolyásoltság alatt követte el tettét. A férfit március 8-án 3 hónap börtönbüntetésre ítélték, az UEFA pedig fegyelmi eljárást indított az ügyben. A mérkőzést az eindhoveniek nyerték meg 2:0-ra, de 3:2-es összesítéssel a spanyolok jutottak be a nyolcaddöntőbe.

Adebayor visszavonul

Bejelentette visszavonulását Emmanuel Adebayor 85-szörös togói válogatott labdarúgó. Adebayor európai profi karrierje 2001-ben Metzben kezdődött, majd sorrendben a Monacóban, az Arsenalban, a Manchester Cityben, a Real Madridban, a Tottenhamben, a Crystal Palace-ban, a Başakşehirben és a Kayserisporban játszott, ezt követően a paraguayi Olimpiában szerepelt, míg 2021 júliusa óta hazájában a Semassi játékosa volt. A togói válogatottban 2000 és 2019 között 32 gólt szerzett, a Monacóval 2004-ben BL-döntőt vívott, 2008-ban pedig az év afrikai futballistájának választották.

Nyitókép: Kettejük között dől-e el, kié lesz a Manchester United? Jasszim bin Hamad al-Thani és Jim Ratcliffe