2024. április 26., péntek

Holnap bemutató

A Mara színtársulat Molnár Ferenc Egy, kettő, három című egyfelvonásosát viszi színre – A jegyek már elkeltek

Március 18-án, szombaton 19 órától mutatja be a topolyai Mara Amatőr Színház legújabb előadását. Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabját Jankovics Andrea rendezte. A bemutató helyszíne a topolyai színházterem.

Molnár egyfelvonásos vígjátékát 1929 októberében mutatták be először Budapesten a Vígszínházban. Azóta nagy sikerrel adták elő számos országban. Amerikában One, two, three címmel 1961-ben filmvígjátékot is készített belőle Billy Wilder, a hat Oscar-díjas rendező.

A gyors tempójú vígjátékot a mi előadásunkban Leroy Anderson ismert dallamai teszik még pörgősebbé. A cselekményről elöljáróban csak annyit árulunk el, hogy Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – egy jó nevű amerikai milliomos házaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülei is megtudták. Ami ennél is rosszabb, a férj egyáltalán nem gazdag, sőt! És már a gyerek is úton van! Nagy alarm, általános mozgósítás! Norrisonnak egyetlen órája van helyrehozni a dolgokat, mielőtt a milliomos szülők megérkeznek. De persze ennek ára van. Magas ára. Ám egy bank gépezete talán elég olajozottan működik ehhez.

A premier szombaton 19 órakor lesz a topolyai színházteremben, a jegyek már napokkal ezelőtt elkeltek, de áprilisban ismét előadják Topolyán a darabot.