2024. március 28., csütörtök

Toyotában a tűzhalálba

Hétfőre virradóra tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt az Újtelepen, a Stepa vajda sugárúton. 23 óra 10 perc körül egy személygépkocsi vezetője lendületből beleütközött a sugárút végében leparkolt nyergesvontatókba, az ütközés következtében hatalmas robbanás történt, majd tűz ütött ki. Az autó, a vezetője és az egyik leparkolt teherautó teljesen elégett.

A tűzoltóknak nagy erőfeszítések árán sikerült megfékezniük a lángok terjedését, megakadályozták a még nagyobb tűzkárt. A kiégett autóroncsban egy holttestet találtak, noha a 021.rs szerint a szemtanúk azt mondták, hogy a nagy sebességgel száguldó gépkocsiban ketten ültek. Ezt az adatot senki sem erősítette meg. A tanúk azt is tudni vélik, hogy a becsapódás előtt a vezető nem fékezett. Egyes sajtóhírek arról szóltak a nap folyamán, hogy az autóban egy 22 éves fiatalember ült, de a helyszínre érkező mentők már csak egy megszenesedett, azonosíthatatlan holttestet találtak. Még az áldozat nemét sem tudták megállapítani, annyira szétégett.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Ugyancsak sajtóbeszámolók szerint állítólag az édesapja vállalatában bejegyzett Toyota Yaris gépkocsiban ült, de lapzártáig ezt az adatot nem erősítette meg a rendőrség.

A baleset mindenekelőtt a szabálytalan parkolás kérdését vetette fel, ami Újvidéken mindenképp a nagy gondok közé tartozik, egyesek szerint a legnagyobb. A Stepa vajda sugárút végében ugyanis megjelöletlen, kibetonozott terület van, amelyet a teherautó-sofőrök gyakran parkolóként használnak. Ez mellett a sugárút mellett máshol is gyakran látunk leparkolt nyergesvontatókat, pótkocsikat és hasonló, ipari járműveket, segédeszközöket, egyértelmű, hogy az ilyesminek nincs helye a város sűrűn lakott övezeteiben. A „pók” az ilyen járműveket képtelen elvontatni, az autósok pedig megtűrik jelenlétüket, ugyanis ezeken a városvégi parkolókon mindig akad szabad hely. Nem okoznak bosszúságot az autósoknak, nem jelentik, ha egy teherautó, hosszában leparkolva néha 6-7 parkolóhelyet is elfoglal.

Akármi is történt vasárnap éjjel a sugárúton, a végkifejlet egész biztosan más lett volna, ha a hatalmas, öttengelyes teherautók nem állják útját a személygépkocsinak.

Nyitókép: Ótos András felvétele