2024. április 25., csütörtök

Nagy szükség van a szolidaritásra

Egészségügyi feljelentés mobiltelefonos applikációval

A szerbiai egészségügyi minisztérium közzétett egy olyan telefonszámot, melynek segítségével a polgárok feljelenthetik azokat, akik megszegik a hatályos szerbiai egészségügyi előírásokat – írja a Szerbiai RTV –, majd hozzáfűzi, hogy mindehhez csak Viber applikációra van szükségük.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a 064/8811405-ös számon főleg olyan bejelentéseket várnak, amelyek vendéglátóipari létesítményekkel kapcsolatosak, illetve arra kérik a polgárokat, jelezzék, ha azt észlelik, hogy valahol a megengedettnél több személy gyűlik össze.

A közleményben kiemelik, hogy jelenleg Szerbiában a járványhelyzet stabil, ami annak köszönhető, hogy a polgárok betartják az érvényben lévő korlátozásokat, de hozzáfűzik, a járványhelyzet Szerbiában is gyorsan negatív fordulatot vehet, különösen, ha azokra a szomszédos államokra gondolunk, melyekben eddig nem jegyzett rekordokat dönt a napi megbetegedések, vagy az elhunytak száma. Ezért szolidárisnak kell lennünk, és mindent megtenni a megelőzésért – szögezi le közleményében a szerbiai egészségügyi minisztérium.