2024. április 24., szerda

Kisdiáknak lenni jó!

A budapesti Katolikus Karitász ajándékcsomagot küldött a muzslyai elsősöknek

Két kis muzslyai elsőssel, Csordás Valentinával és Csordás Ádámmal, a Szervó Mihály Általános Iskola tanulóival leszögeztük, hogy kisdiáknak lenni a legeslegjobb a világon! Olyan sok adományban részesültek mostanában, hogy már a valamivel több mint két hét alatt sok mindenről meg is feledkeztek. Legutóbb a budapesti Katolikus Karitász küldött nekik ajándékcsomagot, amelyben volt színes ceruzakészlet, zsírkréta, gyurma, vízfesték, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Tankönyvellátó támogatásának köszönhetően egy magyar olvasókönyvet is kaptak.

(Kónya-Kovács Otília felvétele)

(Kónya-Kovács Otília felvétele)

A gyerekek nagyon megörültek minden ajándéknak, mert elmesélték, hogy nagyon szeretnek rajzolni, festeni, meg írni, olvasni is. Valentina elárulta, hogy neki legjobban az „a” betű tetszik, már a barátja lett, Ádám viszont kifejtette, hogy szerinte a három vagy négy óra helyett ő sokkal többet is kibírna az iskolában, amellett azt is jónak tartja, hogy kevés a házi feladat.

A tanítók is kaptak ajándékot a Katolikus Karitásztól, Monić Lídia tanítónő elmondta, hogy Asztalos Kornélia tanítónő kolléganőjével közösen vettek részt a támogatás átadásán, és felolvasták a mellékelt mesét, amely Kobakról szólt, valamint a Katolikus Karitász levelét is, amelyben a többi között ez állt: „A Katolikus Karitász száz évvel a trianoni tragédia után, száz, magyar iskolába iratkozott elsős kisdiákot segít a beiskolázásban. Szeretnénk ezzel is támogatni azokat a családokat, amelyek ma is őrzik a magyar nyelvet és kultúrát, és tovább kívánják adni gyermekeiknek, továbbá azokat a családokat is, melyek a magyar iskola által kívánják megismerni nyelvünket kultúránkat.”

A tanítónő még hozzáfűzte, hogy az ábécéskönyv, a feladatlapok mind nagyon jól jön egy pedagógusnak, hiszen ki tudja használni a tanórák során. Nagyon hálásak, hogy gondolnak a tanintézmények legfiatalabbjaira, nekik, meg családjaiknak is egy nagy öröm az iskolakezdés, és a muzslyai gyerekek mindannyian nagyon várták.

Süveg Hilda muzslyai szervező elmondta, hogy mintegy három éve szoros kapcsolat alakult ki a Katolikus Karitász segítőivel, akik úgy fogalmaztak, mintha haza jönnének, ha Muzslyára látogatnak. Ebben az évben már harmadik jótékonysági akciójuk zajlott le, ugyanis június 4-én babacsomagokkal lepték meg a kismamákat, majd az Orvosmisszió végzett különféle szűrővizsgálatokat, most pedig a járványhelyzet miatt nem tudtak személyesen jelen lenni az aktivisták, csak eljuttatták az iskolakezdési csomagjaikat, a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű akciójuk keretében.