2024. március 29., péntek

Mások telkeit árulták a csalók

Két éven keresztül folyamatosan hamisított dokumentumokkal gazdagodtak - A rendőrség 27 500 eurót elkobzott

Letartóztattak és a szervezett bűnözés felgöngyölítésével foglalkozó ügyészség elé állítottak hét gyanúsítottat Belgrádban, mert alapos a gyanú arra, hogy 2015 és 2016 folyamán, egy meg nem nevezett személynek, több mint 30 millió dináros kárt okoztak – közölte a Belügyminisztérium.

A csalók hamisított iratokkal adtak el több olyan parcellát is, amely nem állt tulajdonukban. Okirathamisítás és szervezett bűnözés miatt a hatóság bekísérte V. Đ. (1977), U. J. (1979), M. S. (1967) M. Z. (1977), S. T. (1977), A. R. (1984) és I. D. (1988) gyanúsítottakat.

Közülük hárman több olyan Čukarica község területén elhelyezkedő telket kínáltak fel a megkárosított személynek, amelyek mások tulajdonában állnak, s amelyekről azt állították, hamarosan befektetések és építkezések attraktív helyszínei lesznek. Hamis adatokat tartalmazó dokumentumokat mutattak be, ezeket később az adásvételi szerződésbe is bevitték, ezeket pedig jegyzői pecsétekkel hitelesítették. A másik két gyanúsított a telkek tulajdonosainak adta ki magát, a többiek pedig az okiratok meghamisításában vállaltak szerepet.

A rendőrség 27 500 eurót elkobzott a bűnbandától, de a pecsétet és hamisított papírokat is találtak.