2024. április 18., csütörtök

Új egészségház a Vid-napi településen

A beruházás összértéke 317 millió dinár

A héten megnyílt a Vid-napi településen, az Alekszandr Nyevszkij utca 9. alatt egy újonnan épített egészségház Milan Đurić polgármester ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy nemrégiben ezen a helyen még csak egy füves rét volt, most pedig az itt lakók  egy teljesen új egészségházat tudhatnak a szomszédságukban.

– A Vid-napi településről, de a Sósbara és a Klisza városrészről is jöhetnek ide a betegek, az építkezés és a berendezés költségeit a városi költségvetésben biztosítottuk. 207 millió dinárt a létesítmény kiépítésére, a többit pedig a bekötőutak kialakítására és az intézmény felszerelésére fordítottuk. A környéken 86 méteres új úthálózatot építettünk ki, járdákkal, 40 új parkolóhellyel, kerékpárparkolókkal, valamint új közvilágítást is kialakítottunk  – mondta Milan Đurić, majd hozzátette, hogy a városi önkormányzat 2012 óta 1 milliárd 300 millió dinárt ruházott be a Vid-napi település fejlesztésére.

Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója hangsúlyozta, hogy ez már a 31. egészségház a városban, kétszintes, összterülete 1045 négyzetmétert, 62 helyiségből áll.

– Az új egészségház a Nejlonpiac közelében épült meg, van általános orvosi szolgálata, gyermekgyógyászati, nőgyógyászati és fogorvosi rendelő is. Laboratórium, valamint polivalens szolgálat is működik itt. Az intézményben 25 egészségügyi munkás dolgozik, 11 orvos és 14 egészségügyi nővér-technikus – magyarázta Bojat.