2024. május 9., csütörtök

Sallai hetekre kidőlt

A Freiburg csapata szombaton hivatalos honlapján tudatta, hogy bebizonyosodott, amitől tartottak: Sallai Roland izomrostszakadást szenvedett, így legalább három hét pihenő vár rá. A magyar támadó múlt csütörtökön Topolyán, a TSC–Freiburg találkozó 20. perce körül sérült meg, egy szabadrúgást követően a kapu mellé fejelt, majd az alapvonalon túl bal combjához kapott, és le is kellett cserélni. Biztosat akkor még nem lehetett tudni, ám a németek edzője, Christian Streich a mérkőzést követő sajtótájékoztatón már néhány hetes kihagyást helyezett kilátásba. A szakvezető nem tévedett, így sajnos veszélybe került Sallai válogatottbeli szereplése is a november 16-án Bulgária és 19-én Montenegró ellen esedékes Eb-selejtezőn is.

Sallai a topolyai mérkőzést követően érthetően kissé csalódottan érkezett a mixzónába, ennek ellenére készségesen válaszolt a médiának. Az újságírók számos kérdéssel bombázták a magyar válogatott támadóját, legtöbben elsősorban a magyar–szerb Eb-selejtezőn lőtt góljáról faggatták.

– Örülök neki, nagyon fontos találat volt a válogatott szempontjából, remélem, hogy a jövőben még több ilyennel tudom majd segíteni a csapatot. Többször visszanéztem ugyan, de ez már a múlt, a jelenre és a jövőre kell koncentrálnom. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mihamarabb újra a pályán lehessek és játszhassak – mondta akkor a játékos.

A jelenlévők kíváncsiak voltak Sallai topolyai tapasztalataira is: – Nagyon szép, kicsi, de impozáns stadion a TSC Aréna, a csapat mindenképp megérdemli. Jó érzés volt itt játszani, a pálya is tökéletes. Igaz, számomra nem sikerült annyira szerencsésen a mérkőzés, de nyertünk, és ez a legfontosabb.

Természetesen nem lehetett elmenni a tény mellett, hogy hiába Szerbia, mégis zömében magyarok lakta településen szerepelt a csapat.

– Vártam a találkozót, extra motivációval érkeztem, ezért különösen is balszerencsésnek érzem magam, de bízom benne, hogy nem kell sokat kihagynom – nyilatkozta Sallai, majd hozzátette, rendkívül örül, hogy ilyen meleg fogadtatásban részesült Topolyán is.

A magyar válogatott balszerencsés helyzetbe került az Eb-selejtező utolsó két fordulója előtt, Sallai mellett a nemzeti csapat első számú támadója, Varga Barnabás is megsérült, és ki kell hagynia a mérkőzéseket. Sallai hiányát azonban nemcsak a válogatott, de klubcsapata is megérzi, a Freiburg a hétvégén a Leverkusen otthonában szenvedett vereséget.

Német bajnokság, a 9, fordulóból: Leverkusen–Freiburg 2:1. Az élmezőny: Leverkusen 25, Bayern 23, Stuttgart és Borussia (D) 21 pont stb.

Nyitókép: Sallai Roland a TSC elleni mérkőzés után (Fotó: Erős Kincses Krisztina)