2024. május 9., csütörtök
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Grifo triplája döntött

Az Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában a TSC a Freiburg együttesét fogadta, a hamar megszerzett vezetést és a remek első félidőt követően a topolyaiak végül 3:1-es vereséget szenvedtek. A németek Ilić hibáját követően korán, már a 9. percben komoly helyzetbe kerültek, Sallai Rolandot azonban úgy meglepte a kapus rossz kirúgása, hogy elhibázta a ziccert. A TSC-t a baki alaposan felrázta, és a 13. percben „csendre intette” a szép számmal összegyűlt német szurkolót: Jovanović ellépett a jobb oldalon, tűpontos passzát Petrović a bal felsőbe vágta! A szünetig a Freiburgnak adódott több lehetősége is, a 37. percben a Sallait sérülés miatt váltó Höler gólját semmisítette meg a játékvezető les miatt, majd a hajrában Ginter lövése csak centikkel kerülte el a kaput. A Freiburg a második félidőben már pontosabban játszott, a mezőnyfölényt a csapatkapitány, Vincenzo Grifo használta ki remekül. Az olasz előbb egy büntetőt értékesített, majd szabadrúgásból talált be, végül pedig közelről mattolta Ilićet, amivel el is döntötte a találkozót.

A vajdaságiaknak az újabb pontszerzés nem, de a tisztes helytállás ezúttal is összejött, Palágyi Szabolcs vezérigazgató többnyire elégedett volt a látottakkal.

– Remekül kezdtük a találkozót, az első félidőben sikerült elkerülnünk, hogy ránk erőszakolják a saját stratégiájukat, nem rohantunk, le tudtuk lassítani a játékot, többet birtokoltuk a labdát, mint a folytatásban. A vezetés megőrzéséhez némi szerencse is kellett, sajnálom, hogy a hasonló helyzetünket már nem tudtuk gólra váltani. A szünet után a Freiburg fölénk kerekedett, nem tudtuk tartani velük a tempót. Nagyon veszélyes akciókat dolgoztak ki szabadrúgásból és az oldalról érkező beadásokból, elsősorban ezen a téren láttam problémákat, ezekre a helyzetekre nem reagáltunk kellőképp. Az első két gól elkerülhető lett volna, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az ellenfél a Bundesligából érkezett, nagyon komoly játékoskerettel és költségvetéssel rendelkezik. Mi már a hazai bajnokság minőségéből adódóan sem tudunk úgy készülni, mint egy német vagy angol élvonalbeli csapat, és ez ezeken a mérkőzéseken hatványozottan kidomborodik. Ha hétről hétre itthon is ilyen terhelést kapnánk, vagy kaptunk volna az elmúlt években, akkor a második félidőben is eredményesen fel tudnánk venni a harcot ezekkel a csapatokkal is – nyilatkozta a mérkőzés kapcsán Palágyi.

A TSC nem sokat pihenhet, vasárnap bajnoki meccsen fogadja a Novi Pazart, az Európa-ligában pedig november 9-én Freiburgban lép pályára legközelebb az együttes.

Topolya: TSC–Freiburg 1:3 (1:0)

TSC Aréna, 4200 néző, vezette: Agejev (Azerbajdzsán). Góllövők: Petrović a 13., illetve Grifo a 49. (11-esből), az 59. és a 73. percben.

TSC: Ilić, Ćalušić, Radin, Jovanović (Ćirković, 80.), Antonić, Stojić, Cvetković (Vlalukin, 78.), Petrović (Sós, 79.), Đakovac (Stanić, 79.), Vulić (Pantovic, 67.), Rakonjac.

Freiburg: Atubolu, Lienhart, Gulde, Weisshaupt, Eggestein (Sildillia, 80.), Sallai (Höler, 9.), Philipp (Gregoritsch, 45.), Höfler, Ginter, Grifo (Adamu, 80.), Doan (Kübler, 80.).

 

Beta/AP

Beta/AP

Sallai a gyors felépülésben bízik

A TSC–Freiburg mérkőzés után még nem lehetett tudni, mennyire súlyos Sallai Roland (elöl, labdával) sérülése, aki a 20. perc környékén a combját fájlalva rogyott össze a TSC kapuja mellett.

– Biztosat csak az elkövetkező napokban tudunk majd, egy gyors indulást követően éreztem szúró fájdalmat a hajlítómban. Remélem, nem súlyos – mondta a sérülés kapcsán a magyar támadó, majd a mérkőzésre is kitért: – Bátrabban, magabiztosabban, gólra törően fociztunk. Sajnos az öltözőből tudtam csak kísérni a játékot, de a látottak alapján a második félidőben egyértelműen felülkerekedtünk.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Freiburg edzője, Christian Streich kitért a magyar válogatott labdarúgó sérülésére is, legalább négy hét kihagyást jósolt a szakvezető, ami rendkívül érzékenyen érinti a csapatot.