2024. május 9., csütörtök
LABDARÚGÁS – TSC

Grifo mesterhármasával nyert a Freiburg

Az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a TSC a Freiburg együttesét fogadta, a remek első félidőt követően a topolyaiak végül 3:1-es vereséget szenvedtek.

Komoly német fölénnyel indult a találkozó, a TSC alaposan beszorult, a 9. percben Ilić rossz kirúgását követően Sallai Roland került remek helyzetbe, a magyart azonban annyira meglepte a labda, hogy elhibázta a ziccert. A topolyaiak ezt követőn rendezték soraikat és a 13. percben el is némították a német szurkolókat: Saša Jovanović jobb oldali beadását Petrović a bal felsőbe vágta! A páros a folytatásban is látványos akciókat dolgozott ki, újabb topolyai gól azonban nem született. Sallai a 20. perc környékén egy szabadrúgást követően megsérült, helyette Höler érkezett, aki a 37. percben be is talált, ám a videózás után a játékvezető egy korábbi leshelyzet miatt megsemmisítette a gólt. A félidő hajrájában a vendégek előtt újabb egyenlítési lehetőség adódott, Ginter lövése csak centikkel kerülte el a kaput.

A második játékrész nyitányán a németek mezőnyfölénye góllokká ért, Vincenzo Grifo percei következtek – előbb egy szöglet után a Jovanović kezezéséért megítélt büntetőt értékesítette kegyetlenül, néhány perccel később csavarása még épphogy a jobb felső mellett süvített el, az 58.-ban azonban nem hibázott, 18 méteres szabadrúgásból bombázott a kapuba. Az olasz klasszisnak a mesterhármas is összejött, a 73. percben közelről mattolta Ilićet, amivel szertefoszlatta a topolyai reményeket. A vajdaságiaknak az újabb pontszerzés nem, de a tisztes helytállás ezúttal is összejött.
A TSC legközelebb november 9-én Freiburgban lép pályára az Európa-ligában.

Topolya: TSC–Freiburg 1:3 (1:0)

TSC Aréna, 4200 néző, vezette: Agheyev (Azerbajdzsán). Góllövők: Petrović a 13., illetve Grifo a 49. (11-esből), az 59. és a 73. percben.

TSC: Ilić, Ćalušić, Radin, Jovanović (Ćirković, 80’), Antonić, Stojić, Cvetković (Vlalukin, 78’), Petrović (Sós, 79’), Đakovac (Stanić, 79’), Vulić (Pantovic, 67’), Rakonjac.
Freiburg: Atubolu, Lienhart, Gulde, Weisshaupt, Eggestein (Sildillia, 80’), Sallai (Höler, 9’), Philipp (Gregoritsch, 45’), Höfler, Ginter, Grifo (Adamu, 80’), Doan (Kübler, 80’).

Nyitókép: Erős Kincses Krisztina felvétele