2024. április 24., szerda

Megrázó tragédia Kačarevón

Az illetékesek vizsgálják a szerencsétlenség körülményeit

Mély szomorúsággal fogadta a hírt a ferenchalmi (kačarevói) Žarko Zrenjanin Általános Iskolában történt tragédiáról a tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárság, tették közzé a csütörtöki közleményben, melyet Szakállas Zsolt titkár írt alá. Mint az olvasható, mély fájdalommal éreznek a tanuló halála miatt a titkárság tagjai, s őszinte részvétüket fejezik ki a tanuló szüleinek, de a többi diáknak, az iskola munkaközösségének is, akiket ugyancsak megrendített ez a szerencsétlenség. Készségét fejezte ki a titkárság arra vonatkozóan, hogy amiben csak kell, segítséget nyújtson a veszteség elviselhetőbbé tétele érdekében valamennyi segítséget igénylő személynek.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy számos kérdést vet majd fel az, ami történt, hiszen egy fiatal élet elveszítése egyszerűen pótolhatatlan veszteséget jelent. Úgy véljük, éppen ezért, most az a legfontosabb, hogy elegendő időt adjunk az illetékes szerveknek az eset kivizsgálására, a tények megállapítására, hogy minél tisztább képet kapjunk a történtekről, melyek valóban óriási tragédiának számítanak – állapította meg Szakállas Zsolt a közleményben.

Mint ismeretes, előző este közölte a média, hogy szerencsétlenség történt a ferenchalmi általános iskolában, amikor egy 14 éves tanuló feltehetően kiugrott az ablakon, és életét vesztette. A fiú holttestét a Žarko Zrenjanin Általános Iskola udvarában találták meg. Az oktatásügyi minisztérium közleményében kifejtette, hogy vizsgálják a baleset körülményeit és az okokat, amelyek ehhez vezettek. Amint több információjuk lesz az esetről, azonnal tájékoztatják a nyilvánosságot, tették hozzá. A Szerbiai RTV értesülései szerint a baleset az egyik kisszünet alatt történt. Az illetékes ügyészség elrendelte a holttest boncolását és a nyomozás megkezdését.

A Blic napilap hírportálja közben olyan információk birtokába jutott, melyek szerint S. F. nyolcadik osztályos tanuló nem a szünetben, hanem az óra alatt, a tanár és a diákok szeme láttára ugrott le. Ezek a hírek szerint az eset 29-én 12.30kor történt, amikor a második emeleti ablakból a mélybe vetetett magát a diák. Éppen német nyelv órát hallgatott az osztály, s az információk szerint minden előzetes jelzés, vita, vagy bármilyen más közlés nélkül hirtelen kiugrott a nyitott ablakon a tanuló. Nem hivatalos információk szerint problémamentes családból származott, egy testvére is van.