2024. április 26., péntek

Mennyit ér a 10 dinár Szerbiában?

A polgárok többsége az apró visszajárót, az egy, két vagy ötdináros érméket nem veszi el a vásárlás befejeztével. Ha abból indulunk ki, hogy napjainkban a legkisebb összeg, amit érdemes elvenni, a 10 dináros, akkor elmondható, hogy ennyi pénzért nem csak rágógumit lehet venni, írja a Blicre hivatkozva a B92.

A hazai piacok, valamint több helyi üzlet árának áttekintése alapján a 10 dinárt érő vagy annál olcsóbb árucikkek listáján több mint húsz termék kapott helyet. A listán azonban semmi sem nyom 10 grammnál többet.

Illusztráció (Fotó: B92)

Illusztráció (Fotó: B92)

Tíz dinárért akár két darab rágugumit is megvehetünk, az olcsóbb banános csokoládéból egyet, emellett további kis csokoládékat vagy cukorkát. Mindez túl kicsi egy táskának, de ahelyett, hogy a zsebünkben tartanánk, 10 dinárért vehetünk egy műanyag zacskót is. Sőt, a felsorolt édességek egy műanyag pohárba is csomagolhatók, ami szintén 10 dinárba kerül. A listán szerepel még a 3 grammos oregánó, az 5 grammos tartósítószer és a borecet, egy zacskó 10 grammos sütőpor, vaníliás cukor és szódabikarbóna. A zacskós tojásfestékek is megvásárolhatók ennyi pénzért a közelgő húsvéti ünnepek előtt.

Ha valaki levelet szeretne küldeni, 10 dinárért megveheti ugyan a borítékot, de ha ekkora a költségvetése, akkor a postaköltséget már nem tudja kifizetni, hiszen az többe kerül. Egy védőmaszk ma tíz dinárba kerül, a koronavírus-járvány kezdetén azonban az egyes gyártók maszkjainak a hiánya miatt ennek többszöröse volt az ára.

Végül 10 dinárért lehet vásárolni vallási terméket is, egy kis gyertyát. Tíz dinárba vagy még kevesebbe kerül egy doboz híres Zebra gyufa. Tehát ha szeretnénk gyertyát gyújtani az egészségünkért a templomban, akkor minimális ráfordításra van szükségünk, írja a B92.

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: B92)