2024. április 24., szerda

Mesébe illő kerékpárfutamok a Fruška gorán

A Serbia Epic és az Újvidéki Kerékpárklub szervezésében a Serbia Epic futamsorozatának első felvonását a Fruška gora-i Andrevljén rendezik meg, a Ceptor hotel körül március 24-e és 26-a között.

Az itt levő olimpiai pályára tizennyolc országból érkeznek versenyzők, akik három futamon vesznek részt. A Yason C3 futamra ma, a Đak sport Andrevlje XCO-ra holnap, míg az Andrevlje XCO C1-re vasárnap kerül sor.

A bejelentkezett versenyzők Írországból, Magyarországról, Montenegróból, Svájcból, Norvégiából, Szerbiából, Romániából, Izraelből, Szlovákiából, Ausztriából, Lengyelországból, Ukrajnából, Kazahsztánból, Grúziából, Olaszországból, Belgiumból, Csehországból és Boszna-Hercegovinából érkeznek. A futamokat ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, ezért mindenkit szeretettel várnak a szervezők Andrevljére, összességben 60 kerékpárversenyző méri majd össze ügyességét.

A kerékpárversenyzők pontokat szerezhetnek a jövő évi, párizsi nyári olimpiai játékokra. A hétvégi futamok nyertesei 130 pontot is összegyűjthetnek, valóságos adrenalindömpingre számíthatunk. Az olimpiai pontokért a versenyen az olasz Eva Lechner is indul, ő a világkupagyőztes, a 2008-as és 2012-es nyári olimpiai játékok résztvevője, emellett számos világ- és európai szintű versenyen is nyert már arany- és ezüstérmeket.

A futamsorozat következő állomása Európa talán legattraktívabb helyszínén, a Péterváradi várban lesz, a Petrovaradin Fortress bike festivál április 15-én és 16-án várja látogatóit.

Ennek az eseménynek a végén Tijana Bogićević, az ország egyik ismertebb popénekese fog koncertezni.

Nyitókép: Aleksandar Miškov felvétele