2024. március 29., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

A lyukas tükör hatása

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Nagyon szeretem a tükröket, s nemrég hallottam a tükör varázshatásáról is. Mi mindent kell tudni a tükrökről? Hogyan hathatunk ki magunkra vagy másra a tükrökkel, hogyan védhetjük meg magunkat, és hogyan vonzhatunk be, vagy taszíthatunk ki valamit vagy valakit életünkből?

– Nos, mindezt meg lehet csinálni a tükrökkel. Ahogyan mondják, a tükrök átjárók is a szellemvilágba. Álmaink is fontos információt árulnak el nekünk, annak függvényében, hogy milyennek nézünk ki álmunk során a tükörben. Ha szebbek vagyunk, mint a valóságban, akkor ez azt jelenti, hogy jól viselkedünk a valóságban és egészségesek vagyunk. Ám, ha csúnyán nézünk ki, akkor az betegségre utal, esetleg valamilyen gonoszságot árul el rólunk. Ha valaki mást látunk magunk helyett, akkor az is fontos, hogy ismerjük-e azt a személyt. Ha igen, akkor mondjuk el 2-3 mondatban, hogyan jellemeznénk azt a személyt annak, aki őt nem ismeri, mi a legfontosabb tudnivaló róla? Az egyik nőismerősöm a szomszéd Józsi bácsinkat látta maga helyett. Ismerősöm szerint Józsi bácsi egy csaló, hazudik és lop is. Ezek szerint ismerősöm saját magát látta lopónak és csalónak. Ekkor rákérdeztem, kinek hazudik, vagy legalábbis kit akar félrevezetni, esetleg el akar valamit titkolni, vagy elcsenni valahonnan? Szemét lesütve vallotta be, hogy megette az üzletben, ahol dolgozik, a már megbarnult banánokat, mert úgy gondolta, az el fog romolni, le fogják értékelni nullára, ezért inkább megeszi, minthogy utána kidobják. Ám a gazdaasszony rögtön észrevette, hogy nincs a banán, rákérdezett, mert biztos csodálkozott, hogy ki vehette meg a félig romlott banánt, s ő azt mondta, hogy kidobta, mert elromlott. A gazdaasszony ráförmedt, hogy addig nem dobhatja ki, míg ő nem utasítja erre, s azzal búcsúzott, hogy a jövő hétig meggondolja, hogy felmondjon-e neki, vagy pénzbüntetést rójon ki rá. Ő persze otthon nem merte ezt említeni a férjének, s most nagy gondban van. Tehát amint hallotta, egy tükörbe nézés álmunkban ennyi mindent elárul.

– Elképesztő! S mondja már, hogyan segített neki, mert biztos nem hagyták ennyiben.

– Úgyszintén tükrökkel. A bagua tükör nyolcszögű, vagy nyolcszögben elhelyezett trigramokkal van díszítve. A trigramok elhelyezkedése határozza meg, hogy kinti-e – ami elűzi a negativitást, védi a házat és a lakóit –, vagy benti, ami harmóniát hoz. Van benti óratükör, ami beindítja a pozitív energiákat. Van rúnajelekkel ellátott tükör, hatása a rajta lévő rúnáktól függ. Készíthetünk olyat is, ami védi a családot, békít, csökkenti a konfliktusokat a családban, olyat is, ami a negatív energiáktól, az ellenségektől és a szellemektől védenek, és létezik olyan is, mely szerelmet, pénzt vagy egészséget vonz. Ám azt tudni kell, hogy előbb el kell távolítani a rosszat, utána vonzzuk majd a jót, mert amíg ott a negativitás, addig vagy nem jöhet a jó, vagy ha jön, a meglévő rossz tönkreteszi majd azt is. Az otthoni, főleg régi tükrökben sok negatív energia lakozhat, nem beszélve a megvakult és elrepedt, eltört tükrökről. Akárhányszor betegen, csalódottan, gondterhelten a tükörbe néztünk, vagy a tükörben látszódott, hogy valakivel veszekedtünk, az a sok rossz energia ott bennragadt, s mindig tükrözi azt nekünk vissza. Ám ha szeretettel beszéltünk magunkhoz a tükörbe, gyönyörködtünk magunkon, boldogság sugárzott belőlünk, az pozitív energiákkal tölti fel a tükröt, s azt is adja utána vissza. Sőt, ha ismételünk pozitív affirmációkat a tükör előtt, sokkal hatásosabbak, hamarabb hatnak. Azt is meg lehet csinálni a tükörrel, hogy valakinek üzenetet küldünk, ám az a valaki bele is kell nézzen a tükörbe.

– Miért takarják le a tükröket, ha halott van a házban?

– Nemcsak egyszerű babona az, amikor a tükröt letakarják, amikor a halottat viszik ki a házból, mert a szellem könnyen foglyul eshet a tükörben. Ha csak az összegyűlt rossz érzelmek vannak a tükörben, évente legalább egyszer tisztítsuk meg só, víz ecet és szódabikarbóna keverékével. A kisebb repedéseket, vakulásokat és töréseket szép, főleg öntapadós dísszel korrigálhatjuk, ám ha ezt nem tudjuk megtenni, szabaduljunk meg az ilyen tükörtől. Főleg az olyanoktól, melyekben szellem is lakozhat.

– Nos, és mi lett a vége, milyen tükröt alkalmaztak?

– Lyukas tükröt adtam az ismerősömnek, s elmagyaráztam neki, milyen szertartást kell csinálnia, hogy a tükör közepén lévő lyukon keresztül minden rossz távozzon. Miután elvégzi ezt a szertartást, fogja az óratükröt, mondja bele az üzenetet, természetesen pozitív üzenetet, pozitív kifejezésekkel többször is, koncentrálva. A tükör hátlapjára pedig én a béke, az öröm, a védelem és a siker számsorait írattam fel vele. Ezt a tükröt elhelyezte az üzletben, olyan magasságra tette, hogy a gazdaasszony pont lássa magát benne, ha rápillant a tükörre. Amikor másnap ott járt a gazdaasszony, ismerősöm azzal fogadta, hogy bocsánatkérése és megbánása jeléül fogadja el ezt az óratükröt, mely szép dísz is. A gazdaasszony meglepődött, félig mosolyogva annyit kérdezett: „Tényleg kidobtad a banánt, amikor tudtad, hogy meg kell várnod, míg szólok?" Ő pedig azt mondta: „Nem. Megettem. Szeretem a banánt, s hogy ne vesszen kárba, inkább megettem. Sajnálom." A gazdaasszony erre széles mosollyal átölelte ismerősömet, szemügyre vette a tükröt, s a büntetés elmaradt. Ismerősöm azóta sem álmodott Józsi bácsival.

– Szép történet, kérnék én is egy lyukas tükröt és egy óratükröt, főleg a családi békére.