2024. április 25., csütörtök
TISZA MENTI LIGA

A csókaiak komolyan gondolják

A 12 csapatot felvonultató Tisza Menti Ligában a hétvégén folytatódik a pontvadászat. A bajnoki címre esélyes klubok közül a téli szünetben messze a Csóka gárdája volt a legaktívabb, az 5. helyen áttelelő piros-kékek ugyanis egy egész csapatra való, magasabb osztályokat is megjárt labdarúgót szerződtettek. A csókaiakhoz igazolt Borsos Márk, az adorjáni Tisza korábbi játékosa, Dražić Aleksandar a Zentából, Sárközi Krisztián, aki súlyos térdsérülése előtt megfordult a magyar harmadosztályban is, illetve a körzeti ligából kilépő Tornyos együttesétől Karácsonyi Zsolt, Tóth Horgosi Gábor és Piri Attila is, a gárda irányítását pedig a Zenta játékosa, Győri Attila vette át. A jelentősen megerősített kerettel a csókaiak célja egyértelműen az első hely megszerzése lesz, ami izgalmas tavaszt ígér, hiszen a piros-kékek lemaradása mindössze négy pont a vezető hármas, az egyaránt 24-24 pontot gyűjtő padéi Tisza, moholi Bácska és podlokányi Hajduk mögött.

A téli felkészülési időszakban a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a horgosiak voltak a legaktívabbak, de az idén 50 éves fennállását ünneplő oromi klub sem tétlenkedett, a zöld-fehérek is lejátszottak hat barátságos mérkőzést, melyek közül kiemelkedett a magyarcsernyei Roham elleni összecsapás, a két együttesnek ugyanis ez volt az első egymás elleni mérkőzése.

Borsos Márk is Csókán folytatja pályafutását

Borsos Márk is Csókán folytatja pályafutását

A Tromeđa a legfegyelmezettebb

A tavaszi rajt előtt az egyesületek képviselői közösen összegezték az őszi idényben tapasztaltakat. A Törökkanizsán lebonyolított összejövetelen a jelenlévők megállapították, hogy többnyire minden egyesület hasonló problémákkal küzd, ugyanakkor egyetértettek abban is, hogy a Tisza Menti Liga az egyik legkiegyensúlyozottabb Vajdaságban. Nikola Novičić versenybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy ősszel több hiányosságot is tapasztaltak egy-egy mérkőzés lebonyolításakor és szervezésekor, amire a küldötteknek a súlyosabb következmények elkerülése érdekében a jövőben fokozottan figyelniük kell majd. Hozzátette, ebben a tekintetben a Tromeđa a legfegyelmezettebb, hiszen hiába szenvedett eddig minden mérkőzésén vereséget a majdányi együttes, esetükben soha semmilyen hiányosságot nem tapasztaltak. Hozzátette, a tavaszi idény szerinte is izgalmasnak ígérkezik, az új igazolások mindenképp jót tesznek a bajnokság folytatásának, érdekes meccsek vannak kilátásban, ugyanakkor elmondta, sajnos kevés igazán képzett és tapasztalt játékvezető áll rendelkezésükre, amire a jövőben szintén jobban oda kell majd figyelni.

Néhány érdekesebb felkészülési mérkőzés eredménye: Csóka–Bajsa 0:2, Horgos–Bácsalmás 2:5, Csóka–Bácska (M) 2:2, Šampion–Roham 1:1, Potisje–Hajduk (P) 3:1, Tisza Nyers U19–Bácska (M) 7:3, Slavija (Z)–Potisje 4:5, Proleter (Párdány)–Tisza (P) 3:9, Csóka–Horgos 4:0.
A tavaszi nyitóforduló (március 25–26.) párosítása: Tisza (P)–Horgos, Bácska (M)–Potisje, Tromeđa–Jadran, Csóka–Šampion, Slavija–Obilić, Graničar–Hajduk. A találkozók 15 órakor kezdődnek.