2024. március 28., csütörtök

Hatással lenni a hallgatóságra

Öten jutottak tovább a győri döntőbe a Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági döntőjéből

Horváth Zsaklin, Király Ella, Repstok Martina, Sebők Tímea és Szabó Rebeka jutott tovább az áprilisban Győrben tartandó, Kazinczy Ferencről elnevezett 57. Szép Magyar Beszéd című nyelvművelő verseny Kárpát-medencei döntőjébe. A vajdasági elődöntőt hétvégén rendezték meg a topolyai Művelődési Ház galériájában kilenc tanuló részvételével, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezésében. A megmérettetésre a helyi tanintézmények diákjai mellett szabadkai, zentai, újvidéki és óbecsei középiskolások neveztek, a továbbjutókat ezúttal nem rangsorolták. A versenyzőket háromtagú zsűri: Molnár Krekity Olga, Farkas Zsuzsa és Rác Eizler Evila értékelte, akik tapasztalt szavalóként, előadóként, publicistaként formáltak véleményt.

A győri döntőbe továbbjutó öt középiskolás, a háromtagú zsűri, és a házigazda szervezet elnök asszonya társaságában (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

A győri döntőbe továbbjutó öt középiskolás, a háromtagú zsűri, és a házigazda szervezet elnök asszonya társaságában (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

A dicsérő szavak után kiemelték, a kritikáikat építő céllal fogalmazták meg a diákok fejlődése érdekében. A Győrben megrendezendő versenyre ugyanis a Kárpátmedence valamennyi szegletéből érkeznek majd résztvevők, és a vajdasági tanulóknak sokkal komolyabb kihívással, erősebb konkurenciával kell szembesülniük áprilisban. A diákoknak egyébként egy előre begyakorolt, szabadon választott szöveg mellett a helyszínen kézhez kapott, 3 percnél nem hosszabb, nyelvművelő, illetve esszészerű szöveget is fel kellett olvasniuk.

Valamennyi résztvevőnek, illetve a továbbjutóknak a házigazda szervezet elnök asszonya, Kisimre Szerda Anna gratulált, majd átnyújtotta a köszönőleveleket, okleveleket. A tanulók az eredményhirdetés előtt lehetőséget kaptak, hogy egy friss könyvkiadványokkal megpakolt asztalról válogassanak maguknak útravaló ajándékot.

Nyitókép: A győri döntőbe továbbjutó öt középiskolás, a háromtagú zsűri, és a házigazda szervezet elnök asszonya társaságában (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)