2024. április 23., kedd

Jubilál az Újvidéki Vásár

Az intézmény felújította partnerségét a tartományi gazdasági titkársággal

Az Újvidéki Vásár dísztermében tegnap együttműködési szerződést írt alá Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, valamint Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója, kiterjesztve ezzel az idei évre is korábbi partneri kapcsolatukat. Az igazgató fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az Újvidéki Vásár intézménye az idén ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját, ugyanis 1923-ban nyitotta meg először kapuit a kiállítók és a látogatók előtt.

A tegnapi szerződéskötéssel kapcsolatban Slobodan Cvetković elmondta, ezzel az eddigi kiváló együttműködésüket szándékozzák folytatni és erősíteni.

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság továbbra is megbízható partnere az Újvidéki Vásárnak (Fotó: Tartományi kormány)

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság továbbra is megbízható partnere az Újvidéki Vásárnak (Fotó: Tartományi kormány)

– A tartományi titkárság az idén is az Újvidéki Vásár számos rendezvényén jelen lesz, és ennek nagyon örülünk. A rendezvények mindenképpen hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, de az idegenforgalom fejlesztéséhez is, hiszen a kiállításokra évente rengeteg turista érkezik. Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt számos nehézséget kellett leküzdenünk, de örülök, hogy ennek az időszaknak vége. Remélem, hogy a jövőben egy rendezvényt sem leszünk kénytelenek online formában megtartani – fejtette ki Cvetković.

Az előttünk álló eseményeket ismertetve az igazgató elmondta, hogy a 90. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás május 20-ától 26-áig tart. Az 55. Nemzetközi Vadászati és Halászati Vásárt, valamint az Ökológiai Kiállítást szeptember 27-e és október 1-je között, az idegenforgalmi kiállítást pedig november 16-a és 18-a között rendezik meg. Reményét fejezte ki, hogy a rendezvények az idén is sikeresek lesznek.

Nenad Ivanišević gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, nagy öröm számukra, hogy továbbra is együttműködhetnek az Újvidéki Vásárral, és köszönetet mondott az intézmény vezetőségének, hogy a titkárság is részt vehet a kiállításokon. Nincs jobb hely a rendezvények megszervezésére Vajdaság területén, mint az Újvidéki Vásár – fogalmazott. A tartományi titkárság természetesen az idén is képviselteti magát a 90. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon, novemberben pedig közösen szervezik meg a turisztikai kiállítást. Ezenkívül az Újvidéki Vásárral karöltve Mumbaiba látogatnak az ottani idegenforgalmi kiállításra, amelyen bemutathatják Indiának Vajdaság turisztikai kínálatát – fogalmazott Ivanišević.

Nyitókép: A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság továbbra is megbízható partnere az Újvidéki Vásárnak (Fotó: Tartományi kormány)