2024. április 25., csütörtök

Virágot a virágnak!

Mindig vannak ugyan virágárusok a topolyai és a kishegyesi piacon, de a nőnapot megelőző napon szemmel láthatóan több vágott és cserepes virágot kínáltak.

Nem csak az erősebb nem képviselőit lehetett azonban virágvásárláson „rajtakapni”. A hölgyek is szép számban vásároltak, majd elégedettséget sugárzó arckifejezéssel vitték a szerzeményt. Mindenki a pénztárcája „vastagságához” mérten találhatott virágot. Már 80–100 dinárért is lehetett venni egy szálat, a ritkaságnak számító méretesebb cserepes növényekért viszont több ezer dinárt is elkértek. Tulipánt, jácintot, árvácskát, primulát, fréziát, nárciszt, illetve az örök klasszikusnak számító rózsát, gerberát sokan vásároltak. A férfiak körében a jelek szerint a legnépszerűbbek az egy szál virágok, a kisebb csokrok, illetve a tavaszi hagymás cserepes virágok voltak.

A legtöbben közvetlen családtagjaiknak, édesanyjuknak, lányuknak, testvérüknek vásároltak. Az a tény, hogy idén szerdára esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is jó eséllyel megnöveli.