2024. április 24., szerda

Több gyerek életét vesztette Kanadában, amikor egy busz egy napközi épületének hajtott

Két gyermek életét vesztette, hat másik pedig megsérült szerdán reggel a kanadai Montréal Laval nevű elővárosban, ahol egy busz hajtott a helyi napközi épületének – közölte a kanadai rendőrség szóvivője.

Az 51 éves buszsofőrt gondatlan vezetés és emberölés vádjával őrizetbe vették. A sérült gyerekeket kórházba szállították, de egyikük sincs életveszélyes állapotban.
Stéphane Boyer lavali polgármester szerint a férfi tíz éve az önkormányzati tömegközlekedési vállalat alkalmazottja, és nem volt eddig balesete.

„Van egy olyan elmélet, hogy ez egy szándékos cselekedet volt, de ezt még a vizsgálatnak meg kell erősítenie" – mondta Boyer.

Szemtanúk beszámolói szerint a sofőrt három szülőnek sikerült legyűrnie, miután kiszállt a buszból, meztelenre vetkőzött és ordibálni kezdett.
Mindazonáltal a szerencsétlenség körülményei egyelőre nem ismertek, s az áldozatul esett gyerekek életkorát sem tették közzé.

A helyi sajtó tudomása szerint mintegy nyolcvan – ötévesnél fiatalabb – gyerek jár a napközibe.

Justin Trudeau miniszterelnök és Francois Legault, Québec tartományi kormányának vezetője részvétét fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.
Laval nagyjából 30 kilométerre északnyugatra van Montréal városától, Kanada legnépesebb tartományában, Québecben.

Nyitókép: Christinne Muschi/Reuters