2024. április 19., péntek

A házasság szent köteléke

Két, 60. évfordulót ünneplő házaspár is jelen volt a találkozón

Szombaton délután a Csobolyó Művelődési Egyesület székházában a Moholi Családok Egyesülete a házasság világnapja alkalmából találkozót tartott a környék jubiláló házaspárjai, valamint minden érdeklődő házaspár számára. Az ünnepség keretében Rigó Pál Zsófia, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és Világos Tibor, az egyesület elnöke ajándékcsomaggal köszöntötte a jelenlévő, kerek évfordulós párokat. A tizenkilenc résztvevő házaspár közül a legfiatalabbak a tizedik évfordulójukat, míg a legidősebbek a hatvanadikat ünneplők voltak.

– Úgy érzem, olyan kívánságnak sikerült eleget tennünk a találkozó megszervezésével, amelyre az embereknek valóban szükségük van. Számomra mint szervezőnek a legmeglepőbb az volt, annak ellenére, hogy moholi és az Ada községbeli házaspárokra számítottunk, Bécsből, Szenttamásról, Szentmihályról és Topolyáról is érkeztek párok. A családi értékeket szeretnék ezen alkalmak során továbbadni egymásnak, hiszen ez a mai felgyorsult világban elengedhetetlen. A mai nap és a jelenlévő kerek évfordulós házaspárok remek bizonyítékai annak, miért érdemes és jó családban élni – mondta Világos Tibor, a Moholi Családok Egyesületének elnöke.

Zélity Mihály bezdáni plébános a házasság szent kötelékéről is beszélt (Fotó: Gulyás Réka felvétele)

Zélity Mihály bezdáni plébános a házasság szent kötelékéről is beszélt (Fotó: Gulyás Réka felvétele)

Az ajándékozást követően Zélity Mihály bezdáni plébános mesélt a házasság fontos kötelékéről, melynek elengedhetetlen részét képezi Isten. A jegyesoktatás fontosságára is kitért egészen a régmúlt szokásaitól napjainkig. Ezt követően Horvát László a Házas Hétvégések elnöke saját szívmelengető történeteit mesélte el a jelenlévőknek, továbbá azt, hogyan és miként érdemes megoldani a felmerülő problémákat, hiszen ezek is a házasság velejárói. A beszélgetés után a moholi Szent György-templomban, Zélity Mihály plébános szentmisén megáldotta a jelenlevő házaspárokat. A találkozó a Csobolyó Művelődési Egyesület székházában kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Nyitókép: Tizenkilenc jubiláló pár vehette át ajándékát a házasság világnapja alkalmából (Fotó: Gulyás Réka felvétele)